Tole upro prstom u “inspiratora huliganskih grupa“ - Gorana Vesića!

Presudu suda u Lozani prvi čovek FSS naziva nepravdom, ali ističe da i Srbija snosi deo odgovornosti jer nije rešila problem sa militantnim navijačima i njihovim “bednim nalogodavcima“.

Fudbal 12.07.2015 | 18:00
Tole upro prstom u “inspiratora huliganskih grupa“ - Gorana Vesića!

Nepravda! Ali nepravda koju je Srbija mogla da spreči da je na vreme reagovala na problem sa huliganima. Takav je stav izneo predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić komentarišući presudu Suda za abitražu u sportu u Lozani da prekinuti duel Srbije i Albanije u Beogradu registruje službenim rezultatom 0:3 uprkos sasvim suprotnoj odluci Uefe.

Karadžić je takođe u saopštenju objavljenom na sajtu FSS prst krivice upro u nekadašnjeg čelnika Crvene zvezde Gorana Vesića, koga doduše direktno nije imenovao, ali jeste odgovornost svalio na po njegovim rečima samoproklamovane "stručnjake za manipulaciju masama" što je termin kojim često naziva baš – Gorana Vesića.

"Sa ozbiljnim nemirom moram da konstatujem da pravda nije zadovoljena i da je, smatram, neopravdano jedna strana osuđena, a druga pomilovana. Da li je poruka koja je poslata ovom odlukom za puštanje drona iznad terena za vreme utakmice dobra? Nije! I nikada neću prihvatiti odluku kojom se takvo ponašanje tretira kao ’patriotsko’?! Ali, ponajmanje nam je potrebno da se bavimo provokacijama onih koji prekidaju utakmicu dronom, jer to je gubljenje energije na glupe stvari", počeo je Karadžić pre no što je skrenuo temu u drugom pravcu i po njegovom mišljenju osnovni uzrok problema sa kojima se srpski fudbal susreće poslednjih godina.

"Naša je obaveza i jedina ispravna misija da stvorimo ambijent u kojem se bodovima na terenu neće suditi van terena. Uslovi za to poznati su i FSS i državi Srbiji, a osnovni i inicijalni je da se nekolicina huligana i njiihovih nalogavaca, koji ne vole fudbal, sklone sa terena i oko sportskih terena. Sve dok se budu tolerisala divljanja nalik na ona u Đenovi, a onda i istrčavanje na teren u Beogradu i slični, ceo fudbal će i dalje biti talac običnih izvršilaca bednih nalogodavaca. Organizatori i inspiratori huliganskih grupa naneli su ogromnu štetu srpskom sportu i državi Srbiji pozivajući se na to, da su oni ’stručnjaci za manipulaciju masama’ i da to njima pripada. Očitio da Evropa ne priznaje huliganstvo i divljanje i ukoliko hitno ne rešimo uzroke nemilih doađaja, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, i klupski i reprezentativni fudbal biće izopšteni iz svih evropskih takmičenja".

Komentari / 0

Ostavite komentar