Бајерн потврдио – Швајнштајгер иде у Јунајтед!

Ауф Wиедерсехен Басти! После 17 година у Минхену, баксузних 13 у првом тиму, небројено трофеја, дошло је време за растанак.

Фудбал 12.07.2015 | 13:20
Бајерн потврдио – Швајнштајгер иде у Јунајтед!

Дилеме више нема – Бастијан Швајнштајгер одлази са Алијанц арене и сели се на Олд Трафорд! Директор Бајерна Карл-Хајнц Румениге и званично је потврдио да је баварски клуб са Манчестер јунатедом договорио трансфер 30-годишњег везисте. На Бастијанов лични захтев.

"Бастијан и ја смо заказали састанак још пре но што су почели одмори. Тај разговор се јуче и одржао. Био је озбиљан и разговарали смо искрено. Бастијан ме је информисао да је средио мисли током одмора , да жели да оконча каријеру у Бајерну и за крај каријере проба нешто другачије, да пронађе други изазов", говорио је Румениге пред више од 70 новинара.

"Замолио ме је да му услишимо жељу. Жалим ми је, јер је заслужан за толико ствари које смо заједно урадили. Опет, већ 17 година је са нама, прошао је све селекције, направио велике ствари, освојио све. Покушали смо да га убедимо да остане, али разумемо и то што после 17 година у једном клубу чезне за неким новим искуствима..."

И онда поента.

"Звале су ме колеге из Манчестер јунајтеда. Договорили смо трансфер. Басију сам предложио да му организујемо опроштајни меч у Минхену кад буде одлучио да је доста. Кад год то било. А кад се то и деси разговараћемо о његовој будућности. О другој каријери у Бајерну".

Сада ипак растанак.

"Желимо му се све најбоље. Растајемо се као пријатељи", казао је Румениге, док је Матијас Замер само кратко додао: "Бастијан је икона Бајерна, наша легенда".

Коментари / 0

Оставите коментар