Њукасл има 21. странца, чека се 22. - Митрогол!

Поред седморице Француза, црно-бели са "Сент Џејмса" од данас имају и петорицу Холанђана!

Фудбал 12.07.2015 | 17:40
Њукасл има 21. странца, чека се 22. - Митрогол!

У Њукаслу – тренутно – под уговором наступа 21 странац, а чека се и 22.

То би требало да буде наш репрезентативац Александар Митровић из Андерлехта, који би био први Србин у историји "сврака".

До тада, јасно је да ће црно-бели дрес наредне сезоне носити доскорашњи члан ПСВ Жоржињо Вајналдум, потврђено је данас на званичном сајту клуба.

Вајналдум је прво појачање "сврака" за следећу сезону, а треће најскупље у историји клуба, иза Мајкл Овена и Алана Ширера. Медији преносе да је у питању 13 милиона фунти.

"Пресрећан сам што сам нови члан Њукасла. Има пар играча из Холандије овде, добро их познајем и они ће ми помоћи да се осећам као код куће. Клуб има велики стадион и одличне навијаче и једва чекам да почнем да играм", изјавио је Вајналдум за сајт клуба.

Током каријере Холанђанин је наступао за млађе селекције Ротердама и Фејнорд, док је за екипу ПСВ-а у претходне сезоне забележио 42 наступа и 18 пута се уписао у листу стрелаца.

За репрезентацију Холандије одиграо је 19 утакмица и постигао три гола.

Њега ће на северо-истоку Енглеске сачекати земљаци Вернон Анита, Сијем де Јонг, Дарил Јанмат и голман Тим Крул. Од странаца ту су још Французи Муса Сисоко, Јоан Гуфран, Масадио Едара, Рема Сабеља, Габријел Обертан, Емануел Ривије и Силвен Марво, а легију употпуњавају Фабрисио Колоћини, Папис Сисе, Ајосе Перез, Роб Елиот, Харис Вучкић, Шеик Тиоте, Мехди Абејд, Куртис Гуд, Пол Дамет, Лубомир Шатка и Шејн Фергусон.

Нови менаџер премијерлигаша који је једва сачувао тај статус прошле сезоне је Стив Мекларен.

Коментари / 0

Оставите коментар