Njukasl ima 21. stranca, čeka se 22. - Mitrogol!

Pored sedmorice Francuza, crno-beli sa "Sent Džejmsa" od danas imaju i petoricu Holanđana!

Fudbal 12.07.2015 | 17:40
Njukasl ima 21. stranca, čeka se 22. - Mitrogol!

U Njukaslu – trenutno – pod ugovorom nastupa 21 stranac, a čeka se i 22.

To bi trebalo da bude naš reprezentativac Aleksandar Mitrović iz Anderlehta, koji bi bio prvi Srbin u istoriji "svraka".

Do tada, jasno je da će crno-beli dres naredne sezone nositi doskorašnji član PSV Žoržinjo Vajnaldum, potvrđeno je danas na zvaničnom sajtu kluba.

Vajnaldum je prvo pojačanje "svraka" za sledeću sezonu, a treće najskuplje u istoriji kluba, iza Majkl Ovena i Alana Širera. Mediji prenose da je u pitanju 13 miliona funti.

"Presrećan sam što sam novi član Njukasla. Ima par igrača iz Holandije ovde, dobro ih poznajem i oni će mi pomoći da se osećam kao kod kuće. Klub ima veliki stadion i odlične navijače i jedva čekam da počnem da igram", izjavio je Vajnaldum za sajt kluba.

Tokom karijere Holanđanin je nastupao za mlađe selekcije Roterdama i Fejnord, dok je za ekipu PSV-a u prethodne sezone zabeležio 42 nastupa i 18 puta se upisao u listu strelaca.

Za reprezentaciju Holandije odigrao je 19 utakmica i postigao tri gola.

Njega će na severo-istoku Engleske sačekati zemljaci Vernon Anita, Sijem de Jong, Daril Janmat i golman Tim Krul. Od stranaca tu su još Francuzi Musa Sisoko, Joan Gufran, Masadio Edara, Rema Sabelja, Gabrijel Obertan, Emanuel Rivije i Silven Marvo, a legiju upotpunjavaju Fabrisio Koloćini, Papis Sise, Ajose Perez, Rob Eliot, Haris Vučkić, Šeik Tiote, Mehdi Abejd, Kurtis Gud, Pol Damet, Lubomir Šatka i Šejn Ferguson.

Novi menadžer premijerligaša koji je jedva sačuvao taj status prošle sezone je Stiv Meklaren.

Komentari / 0

Ostavite komentar