Финале женског Вимблдона: Ко је чудесна Мугуруза која пријети Серени?

Прва тенисерка света против 20. на ранг листи, једна одлично зна како се освајају гренд слем титуле, друга дебитује у финалима највећих турнира - Серена Вилијамс игра против Гарбине Мугурузе за трофеј Вимблдона ове суботе од 15 часова.

Тенис 11.07.2015 | 14:00
Финале женског Вимблдона: Ко је чудесна Мугуруза која пријети Серени?

Американка је као најбоља на свету и прва носитељка, а најпрестижнији тениски турнир је освајала пет пута, док Мугуруза још не зна како је држати гренд слем пехар у рукама.

За разлику од многих других играчица, Шпанкиња може да се похвали како је једном добила Серену. Било је то 2014. на Ролан Гаросу и то је славила у два сета са 6:2, 6:2, док је Вилијамсова тријумфовала у преостала два сусрета, оба пута на Аустралијан опену, 2013. и ове године.

"То ће бити најбољи дан у мојој каријери, без обзира какав исход буде", рекла је Мугуруза уочи финала, која би у случају сензационалне победе са 20. места светске ранг листе скочила на чак шесту позицију.

О Серени се готово све зна, пошто је годинама изузетно доминантна, за многе и најбоља у историји и мало која противница јој нешто може када има свој дан. Има 67 титула, од чега чак 20 гренд слем трофеја и олимпијско злато, а њена противница је прилично непозната широј јавности.

Гарбине Мугуруза је рођена 8. октобра 1993. године у Венецуели, у граду Каракус и већ са три године почела је да се бави тенисом. Мајка јој је Венецуеланка, а отац Шпанац. Као малој, идоли су јој били Пит Сампрас и баш Серена Вилијамс, њена противница у финалу Вимблдона.

"Била ми је инспирација, јер кад год сам је гледала на телевизији играла је финала. Она је светски број један и хтела сам да учим како она игра, трудила сам да видим како може да се игра против ње", рекла је Мугуруза, која је прва Шпанкиња у финалу Вимблдона од 1996. године када је то била чувена Аранча Санчез-Викарио.

Да све буде још занимљивије, она готово уопште не воли травнату подлогу, а према њеном признању највише јој прија УС Опен.

"Када сањате да освојите гренд слем, онда сањате да победите Серену у финалу. Нема теже противнице од Вилијамсове на Вимблдону. Она је међу најбољим тенисеркама у историји", имала је Мугуруза само речи хвале за свог идола.

На Туру се одлично слаже са сународницом Карлом Суарез Наваро, са којом игра и у дублу, па су заједно освојиле турнире у Бирмингему ове сезоне и у Стенфорду прошле, када је Мугуруза и дошла до титуле у синглу на турниру у Хобарту.

Што се тиче слободног времена, од музике слуша Ријану и Дејвида Гету, а ужива и у кувању за себе и своје пријатеље. Такође, прилично је сујеверна, иако то баш и не признаје. Мајка и отац је нису уживо гледали на Вимблдону и тако ће бити и у финалу.

"Они су у Барселони и гледали су ме на телевизији. Нећу ништа да мењам, али нисам сујеверна", уз осмех је рекла Мугуруза, која сваког дана у исто време пере зубе и увек устаје на исту ногу. Ни то неће променити до краја Вимблдона.

Коментари / 0

Оставите коментар