Finale ženskog Vimbldona: Ko je čudesna Muguruza koja prijeti Sereni?

Prva teniserka sveta protiv 20. na rang listi, jedna odlično zna kako se osvajaju grend slem titule, druga debituje u finalima najvećih turnira - Serena Vilijams igra protiv Garbine Muguruze za trofej Vimbldona ove subote od 15 časova.

Tenis 11.07.2015 | 14:00
Finale ženskog Vimbldona: Ko je čudesna Muguruza koja prijeti Sereni?

Amerikanka je kao najbolja na svetu i prva nositeljka, a najprestižniji teniski turnir je osvajala pet puta, dok Muguruza još ne zna kako je držati grend slem pehar u rukama.

Za razliku od mnogih drugih igračica, Špankinja može da se pohvali kako je jednom dobila Serenu. Bilo je to 2014. na Rolan Garosu i to je slavila u dva seta sa 6:2, 6:2, dok je Vilijamsova trijumfovala u preostala dva susreta, oba puta na Australijan openu, 2013. i ove godine.

"To će biti najbolji dan u mojoj karijeri, bez obzira kakav ishod bude", rekla je Muguruza uoči finala, koja bi u slučaju senzacionalne pobede sa 20. mesta svetske rang liste skočila na čak šestu poziciju.

O Sereni se gotovo sve zna, pošto je godinama izuzetno dominantna, za mnoge i najbolja u istoriji i malo koja protivnica joj nešto može kada ima svoj dan. Ima 67 titula, od čega čak 20 grend slem trofeja i olimpijsko zlato, a njena protivnica je prilično nepoznata široj javnosti.

Garbine Muguruza je rođena 8. oktobra 1993. godine u Venecueli, u gradu Karakus i već sa tri godine počela je da se bavi tenisom. Majka joj je Venecuelanka, a otac Španac. Kao maloj, idoli su joj bili Pit Sampras i baš Serena Vilijams, njena protivnica u finalu Vimbldona.

"Bila mi je inspiracija, jer kad god sam je gledala na televiziji igrala je finala. Ona je svetski broj jedan i htela sam da učim kako ona igra, trudila sam da vidim kako može da se igra protiv nje", rekla je Muguruza, koja je prva Špankinja u finalu Vimbldona od 1996. godine kada je to bila čuvena Aranča Sančez-Vikario.

Da sve bude još zanimljivije, ona gotovo uopšte ne voli travnatu podlogu, a prema njenom priznanju najviše joj prija US Open.

"Kada sanjate da osvojite grend slem, onda sanjate da pobedite Serenu u finalu. Nema teže protivnice od Vilijamsove na Vimbldonu. Ona je među najboljim teniserkama u istoriji", imala je Muguruza samo reči hvale za svog idola.

Na Turu se odlično slaže sa sunarodnicom Karlom Suarez Navaro, sa kojom igra i u dublu, pa su zajedno osvojile turnire u Birmingemu ove sezone i u Stenfordu prošle, kada je Muguruza i došla do titule u singlu na turniru u Hobartu.

Što se tiče slobodnog vremena, od muzike sluša Rijanu i Dejvida Getu, a uživa i u kuvanju za sebe i svoje prijatelje. Takođe, prilično je sujeverna, iako to baš i ne priznaje. Majka i otac je nisu uživo gledali na Vimbldonu i tako će biti i u finalu.

"Oni su u Barseloni i gledali su me na televiziji. Neću ništa da menjam, ali nisam sujeverna", uz osmeh je rekla Muguruza, koja svakog dana u isto vreme pere zube i uvek ustaje na istu nogu. Ni to neće promeniti do kraja Vimbldona.

Komentari / 0

Ostavite komentar