Вимблдон - Велико финале: Серена поново или првенац Мугурусе?!

Прва тенисерка света Серена Вилијамс и Гарбиње Мугуруса састаће се у Лондону у финалу Вимблдона, трећег Грен слема сезоне.

Тенис 11.07.2015 | 12:40
Вимблдон - Велико финале: Серена поново или првенац Мугурусе?!

Меч ће почети нешто после 15.00 на Централном терену Вимблдона.

Серена је прва носитељка, а Вимблдон је освајала пет пута. Мугуруса је постављена за 20. носитељку, а ово јој је прво Грен слем финале у каријери.

"Освојила сам много грен слем титула. У таквој сам позицији да ми није потребно да освојим још један Вимблдон. Могла бих да изгубим у суботу. Наравно, не бих била срећна. Не треба ми још један Вимблдон, као ни УС Опен, није ми потребна више ниједна титула. Сваки пут кад изађем на терен за тренинг, или меч, то више гледам као време за забаву, јер више није стресно као што је било. Када сам имала 18 година било ми је много стресније, било је забавно, али сам веома била под стресом", рекла је Серена.

Њих две су се до сада састајале трипут, а Американка у међусобном скору води са 2-1.

"То је најбоље финале које можете играти. Меч са Сереном у финалу Вимблдона је најтежи могући. Ако желите да освојите Грен слем, када сањате увек кажете ’Желим Серену у финалу’. Она је једна од најбољих играчица свих ових година. То ће бити највећи могући изазов. Има много квалитета – снажнија је, ментално је јака, има добре ударце, снагу и самопоуздање. Много тога је чини сјајном тенисерком", истакла је Мугуруса која ће од понедељка бити међу Топ 10 на свету.

Коментари / 0

Оставите коментар