Vimbldon - Veliko finale: Serena ponovo ili prvenac Muguruse?!

Prva teniserka sveta Serena Vilijams i Garbinje Mugurusa sastaće se u Londonu u finalu Vimbldona, trećeg Gren slema sezone.

Tenis 11.07.2015 | 12:40
Vimbldon - Veliko finale: Serena ponovo ili prvenac Muguruse?!

Meč će početi nešto posle 15.00 na Centralnom terenu Vimbldona.

Serena je prva nositeljka, a Vimbldon je osvajala pet puta. Mugurusa je postavljena za 20. nositeljku, a ovo joj je prvo Gren slem finale u karijeri.

"Osvojila sam mnogo gren slem titula. U takvoj sam poziciji da mi nije potrebno da osvojim još jedan Vimbldon. Mogla bih da izgubim u subotu. Naravno, ne bih bila srećna. Ne treba mi još jedan Vimbldon, kao ni US Open, nije mi potrebna više nijedna titula. Svaki put kad izađem na teren za trening, ili meč, to više gledam kao vreme za zabavu, jer više nije stresno kao što je bilo. Kada sam imala 18 godina bilo mi je mnogo stresnije, bilo je zabavno, ali sam veoma bila pod stresom", rekla je Serena.

Njih dve su se do sada sastajale triput, a Amerikanka u međusobnom skoru vodi sa 2-1.

"To je najbolje finale koje možete igrati. Meč sa Serenom u finalu Vimbldona je najteži mogući. Ako želite da osvojite Gren slem, kada sanjate uvek kažete ’Želim Serenu u finalu’. Ona je jedna od najboljih igračica svih ovih godina. To će biti najveći mogući izazov. Ima mnogo kvaliteta – snažnija je, mentalno je jaka, ima dobre udarce, snagu i samopouzdanje. Mnogo toga je čini sjajnom teniserkom", istakla je Mugurusa koja će od ponedeljka biti među Top 10 na svetu.

Komentari / 0

Ostavite komentar