ХНЛ: 201. дуел Динама и Хајдука на отварању!

Нова сезона првенства Хрватске почела је синоћ, а највише пажње привлачи недељни дерби између Динама из Загреба и Хајдука из Сплита.

Фудбал 11.07.2015 | 17:20
ХНЛ: 201. дуел Динама и Хајдука на отварању!

Загрепчани, браниоци трофеја, улазе у меч под утиском хапшења председника Здравка Мамића и његовог брата Зпрана, тренера првог тима.

И поред тога хрватски медији наводе како је ово најјачи Динамо у протеклих десет година.

Суверени су владари хрватског фудбала, што потврђује и дупла круна освојена прошле сезоне, па су амбиције клуба порасле на улазак у Лигу шампиона у предстојећој сезони.

Динамо је довео неколико појачања, од којих је најзвучније Гордон Шилденфелд, искусни одбрамбрени играч.

Тим који је освојио дуплу круну прошле сезоне остао је на окупу и у таквом ритму је наставио и у припремним утакмицама у којима је био без пораза.

"Веселимо се највећој утакмици хрватског фудбала, нека се Ријечани не наљуте, али ово су традиционално највеће утакмице. Биће пун стадион, и на посљедње смо три прошлогодишње утакмице на трибинама имали око 15.000 гледалаца, тако да то више није новост за нашу екипу. Спремни смо за праву представу", ;рекао је помоћни тренер Динама Дамир Крзнар.

"На јучерашњој утакмици видео сам Хајдук који због младости осцилира, а оно што је добро за њих је да су на тежи начин дошли до суверене победе и тако добили крила", додао је он.

Фудбалери Хајдука већ су започели нову такмичарску сезону победом у двомечу против естонског Калева и са укупним резултатом 7:3 прошли у други коло квалификација за Лигу Европа.

Хајдук улази у меч играчки ослабљен. Њихов дугогодишњи капитен Марио Малоча прешао је у Легију из Гдањска упркос понуди Динама.

Уместо њега напад Сплићана предводиће овогодишње појачање Оханџа Зоа који се наметнуо са два гола против Естонаца.

Динамо и Хајдук су до сада одиграли 200 међусобних дуела, а загебачка екипа је забележила 85 тријумфа, док су Сплићани уписали 20 мање, уз 50 ремија.

Утакмица на Максимиру између Динама и Хајдука играће се у недељу од 19.00.

Коментари / 0

Оставите коментар