HNL: 201. duel Dinama i Hajduka na otvaranju!

Nova sezona prvenstva Hrvatske počela je sinoć, a najviše pažnje privlači nedeljni derbi između Dinama iz Zagreba i Hajduka iz Splita.

Fudbal 11.07.2015 | 17:20
HNL: 201. duel Dinama i Hajduka na otvaranju!

Zagrepčani, branioci trofeja, ulaze u meč pod utiskom hapšenja predsednika Zdravka Mamića i njegovog brata Zprana, trenera prvog tima.

I pored toga hrvatski mediji navode kako je ovo najjači Dinamo u proteklih deset godina.

Suvereni su vladari hrvatskog fudbala, što potvrđuje i dupla kruna osvojena prošle sezone, pa su ambicije kluba porasle na ulazak u Ligu šampiona u predstojećoj sezoni.

Dinamo je doveo nekoliko pojačanja, od kojih je najzvučnije Gordon Šildenfeld, iskusni odbrambreni igrač.

Tim koji je osvojio duplu krunu prošle sezone ostao je na okupu i u takvom ritmu je nastavio i u pripremnim utakmicama u kojima je bio bez poraza.

"Veselimo se najvećoj utakmici hrvatskog fudbala, neka se Riječani ne naljute, ali ovo su tradicionalno najveće utakmice. Biće pun stadion, i na posljednje smo tri prošlogodišnje utakmice na tribinama imali oko 15.000 gledalaca, tako da to više nije novost za našu ekipu. Spremni smo za pravu predstavu", ;rekao je pomoćni trener Dinama Damir Krznar.

"Na jučerašnjoj utakmici video sam Hajduk koji zbog mladosti oscilira, a ono što je dobro za njih je da su na teži način došli do suverene pobede i tako dobili krila", dodao je on.

Fudbaleri Hajduka već su započeli novu takmičarsku sezonu pobedom u dvomeču protiv estonskog Kaleva i sa ukupnim rezultatom 7:3 prošli u drugi kolo kvalifikacija za Ligu Evropa.

Hajduk ulazi u meč igrački oslabljen. Njihov dugogodišnji kapiten Mario Maloča prešao je u Legiju iz Gdanjska uprkos ponudi Dinama.

Umesto njega napad Splićana predvodiće ovogodišnje pojačanje Ohandža Zoa koji se nametnuo sa dva gola protiv Estonaca.

Dinamo i Hajduk su do sada odigrali 200 međusobnih duela, a zagebačka ekipa je zabeležila 85 trijumfa, dok su Splićani upisali 20 manje, uz 50 remija.

Utakmica na Maksimiru između Dinama i Hajduka igraće se u nedelju od 19.00.

Komentari / 0

Ostavite komentar