Спрема се земљотрес у Италији: Дерби за Ибру!

Галијани је хтео да чека финиш прелазног рока, сада ће морати добро да се пази.

Фудбал 11.07.2015 | 16:20
Спрема се земљотрес у Италији: Дерби за Ибру!

Онако како то само он може, Златан Ибрахимовић је спреман да још једном уздрма фудбалску пијацу и сцену у Италији!

Како када је долазио у Јувентус. Као када је из њега прешао мост који се не прелази и појачао Интер после Калчополија, а онда на врхунцу моћи натерао Неразуре да га пусте у Барселону, да би се после годину дана вратио у редове љутог градског ривала Милана.

Ибракадабра је један од ретких који су играли за три највећа италијанска клуба. И што је још важније, у тим клубовима је био један од носилаца игре. Када је пре три године прихватио баснословну понуду Пари Сен Жермена, изгледало је да је ставио тачку на живописну каријеру и да ће се скрасити на Парку принчева као ослонац амбициозног арапског пројекта. Али, Ибру место не држи…

Хоће да напусти ПСЖ, а како пролазе дани у овом прелазном року, тако је све ближи одласку. Милан га жељно ишчекује, Галијани му је на растанку пре три године обећао да ће га вратити једног дана на Сан Сиро. Од три италијанска великана за које је играо, Ибрахимовић је највише био емотивно везан за Росонере и да није било финансијске кризе славног клуба, вероватно не би ни одлазио у ПСЖ.

Милан га сада види као шлаг на торту у овом прелазном року и Галијани ће чекати крај прелазног рока да покуша да га врати за мале паре. Трансфер би могао да убрза најављени долазак Ди Марије, због којег би ПСЖ могао да се лиши Ибрахимовићеве велике плате. Ди Марији се нуди 16.000.000 евра годишње, Ибрахимовић има два милиона мање по сезони, па је јасно колико би буџет Светаца био оптерећен с обојицом у тиму.

Али, Миланови планови би могли да доживе катстрофалан сценарио јер се у причу сада умешао градски ривал Интер који је већ једном задао тежак ударац Росонерима у овом прелазном року када им је испред носа преотео Кондогбију. Роберто Манћини жели Ибру назад у Интеру. Успешно су сарађивали две године, али нису се баш растали у пријатељским односима. Ибрахимовић је после доласка Муриња отворено хвалио Португалца и критиковао Манћинија.

До помирења је дошло прошле зиме у Маракешу на пријатељском мечу ПСЖ и Интера када је Манћини први пут и наговестио Ибри да га жели назад. Сада је та прича још актуелнија. Макар што се тиче Интеровог тренера. Нападач је неопходан Интеру, а поготово ако је Ибрахимовићевог калибра. Са већ уговореним трансфером Јоветића, уз долазак Ибрахимовића, Интер би завршио импресиван прелазни рок.

Све је на Ибри…

Коментари / 0

Оставите коментар