Sprema se zemljotres u Italiji: Derbi za Ibru!

Galijani je hteo da čeka finiš prelaznog roka, sada će morati dobro da se pazi.

Fudbal 11.07.2015 | 16:20
Sprema se zemljotres u Italiji: Derbi za Ibru!

Onako kako to samo on može, Zlatan Ibrahimović je spreman da još jednom uzdrma fudbalsku pijacu i scenu u Italiji!

Kako kada je dolazio u Juventus. Kao kada je iz njega prešao most koji se ne prelazi i pojačao Inter posle Kalčopolija, a onda na vrhuncu moći naterao Nerazure da ga puste u Barselonu, da bi se posle godinu dana vratio u redove ljutog gradskog rivala Milana.

Ibrakadabra je jedan od retkih koji su igrali za tri najveća italijanska kluba. I što je još važnije, u tim klubovima je bio jedan od nosilaca igre. Kada je pre tri godine prihvatio basnoslovnu ponudu Pari Sen Žermena, izgledalo je da je stavio tačku na živopisnu karijeru i da će se skrasiti na Parku prinčeva kao oslonac ambicioznog arapskog projekta. Ali, Ibru mesto ne drži…

Hoće da napusti PSŽ, a kako prolaze dani u ovom prelaznom roku, tako je sve bliži odlasku. Milan ga željno iščekuje, Galijani mu je na rastanku pre tri godine obećao da će ga vratiti jednog dana na San Siro. Od tri italijanska velikana za koje je igrao, Ibrahimović je najviše bio emotivno vezan za Rosonere i da nije bilo finansijske krize slavnog kluba, verovatno ne bi ni odlazio u PSŽ.

Milan ga sada vidi kao šlag na tortu u ovom prelaznom roku i Galijani će čekati kraj prelaznog roka da pokuša da ga vrati za male pare. Transfer bi mogao da ubrza najavljeni dolazak Di Marije, zbog kojeg bi PSŽ mogao da se liši Ibrahimovićeve velike plate. Di Mariji se nudi 16.000.000 evra godišnje, Ibrahimović ima dva miliona manje po sezoni, pa je jasno koliko bi budžet Svetaca bio opterećen s obojicom u timu.

Ali, Milanovi planovi bi mogli da dožive katstrofalan scenario jer se u priču sada umešao gradski rival Inter koji je već jednom zadao težak udarac Rosonerima u ovom prelaznom roku kada im je ispred nosa preoteo Kondogbiju. Roberto Manćini želi Ibru nazad u Interu. Uspešno su sarađivali dve godine, ali nisu se baš rastali u prijateljskim odnosima. Ibrahimović je posle dolaska Murinja otvoreno hvalio Portugalca i kritikovao Manćinija.

Do pomirenja je došlo prošle zime u Marakešu na prijateljskom meču PSŽ i Intera kada je Manćini prvi put i nagovestio Ibri da ga želi nazad. Sada je ta priča još aktuelnija. Makar što se tiče Interovog trenera. Napadač je neophodan Interu, a pogotovo ako je Ibrahimovićevog kalibra. Sa već ugovorenim transferom Jovetića, uz dolazak Ibrahimovića, Inter bi završio impresivan prelazni rok.

Sve je na Ibri…

Komentari / 0

Ostavite komentar