ПЛ БиХ: Циљ Борца је опстанак у лиги!

Спортски директор Борца Слободан Старчевић саопштио је у петак да је циљ бањалучког клуба у предстојећој сезони Премијер лиге Босне и Херцеговине - опстанак! Жељезничар први ривал Борца!

Фудбал 11.07.2015 | 18:00
ПЛ БиХ: Циљ Борца је опстанак у лиги!

Осим "опстанка" у финансијском смислу који је извојеван захваљујући предсједнику Републике Српске Милораду Додику и Влади РС, фудбалери Борца ће у предстојећој сезони такође имати за циљ да осигурају опстанак у Премијер лиги БиХ због скраћивања првенства.

На крају предстојеће сезоне из шампионата БиХ ће да испадне шест тимова и Борац ће имати тежак задатак да у подмлађеном саставу осигура наступ у елити.

То је на конференцији за штампу потврдио и спортски директор "Великана из Платонове" Слободан Старчевић, али двосмислено због реномеа и армије навијача црвено-плавих.

"Циљ јесте опстанак, али ми ћемо и са првим мјестом осигурати наступ у Премијер лиги БиХ, јер Борац, као велики клуб, највећи у Српској, увијек има обавезу да иде на побједу".

Према његовим ријечима, досадашње припреме најприје у Дрвару, а потом и на словеначкој Рогли су показале да Борац с оптмизмом очекује предстојеће такмичарске утакмице.

"Иако је из клуба отишло десет играча, од којих су већина чинила окосницу првог тима, попут Асмира Авдукића (Радник), Јоце Стокића (Жељезничар), Марка Јевтића (Витез), Пилиповића (Витез) и Милоша Жеравице (Зрињски), вјерујем да ћемо имати респектабилан састав у предстојећој сезони", рекао је Старчевић.

Иако је ријеч о припремним дуелима, Борац је славио у досадашњим сусретима у Словенији, између осталих надиграо је Б тим московског Динама (3:1) потпомогнут и с неколико репрезентативаца Русије.

"Та утакмица је показала да можемо рачунати нан еке нове играче, попут Стојка Кикића или двоструког стријелца Предрага Зекановића, који су 98’ и 97’ годиште. У суботу ће бити ипак права провјера против словеначког прволигаша Хит Горице".

У "Дежели" ће борац још одиграти један меч против Анжија из Махачкале или домаћег Марибора прије повратка у Бањалуку, док ће Б тим имати провјеру са Алуминијумом.

"Тај двобој са Анжијем или Марибором биће одигран 14. јула, а познат је и ривал у генералној проби пред нову сезону. То је Слобода из Новог Града", закључио је Старчевић спортски аспект приче на бањалучком Градском стадиону.

ПЛ БиХ: На старту против Жеље!

На једвите јаде је Борац сакупио новац би уопште био жријебан за нову сезону Премијер лиге БиХ, а већ на старту црвено-плаве очекује дерби против Жељезничара у Бањалуци!
Нова сезона почиње 25. јула, а осим сусрета на Градском стадиону јако занимљиво ће бити у судару Челика и Слободе у Зеници.
Шампион БиХ, Сарајево креће са Кошева против Дрине, а освајач Купа БиХ Олимпик из Мостара гдје иде на мегдан Зрињском.

Парови 1. кола:
Травник - Широки Бријег, Сарајево - Дрина, Зрињски - Олимпик, Челик - Слобода, Рудар Приједор - Младост ДК, Славија - Вележ, Борац - Жељезничар, Радник - Витез.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Добро

11.07.2015 16:39

Ово је више онако изјава опреза за медије али свима је јасно да Борац има млад и полетан тим и са сређивањем ситуације у клубу која је изгледна врло вјероватно поново ћемо га гледти у самом врху табеле и ове године. Срећно Борче, ти си нама у животу све, не можоме без тебе

ОДГОВОРИТЕ