PL BiH: Cilj Borca je opstanak u ligi!

Sportski direktor Borca Slobodan Starčević saopštio je u petak da je cilj banjalučkog kluba u predstojećoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine - opstanak! Željezničar prvi rival Borca!

Fudbal 11.07.2015 | 18:00
PL BiH: Cilj Borca je opstanak u ligi!

Osim "opstanka" u finansijskom smislu koji je izvojevan zahvaljujući predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Vladi RS, fudbaleri Borca će u predstojećoj sezoni takođe imati za cilj da osiguraju opstanak u Premijer ligi BiH zbog skraćivanja prvenstva.

Na kraju predstojeće sezone iz šampionata BiH će da ispadne šest timova i Borac će imati težak zadatak da u podmlađenom sastavu osigura nastup u eliti.

To je na konferenciji za štampu potvrdio i sportski direktor "Velikana iz Platonove" Slobodan Starčević, ali dvosmisleno zbog renomea i armije navijača crveno-plavih.

"Cilj jeste opstanak, ali mi ćemo i sa prvim mjestom osigurati nastup u Premijer ligi BiH, jer Borac, kao veliki klub, najveći u Srpskoj, uvijek ima obavezu da ide na pobjedu".

Prema njegovim riječima, dosadašnje pripreme najprije u Drvaru, a potom i na slovenačkoj Rogli su pokazale da Borac s optmizmom očekuje predstojeće takmičarske utakmice.

"Iako je iz kluba otišlo deset igrača, od kojih su većina činila okosnicu prvog tima, poput Asmira Avdukića (Radnik), Joce Stokića (Željezničar), Marka Jevtića (Vitez), Pilipovića (Vitez) i Miloša Žeravice (Zrinjski), vjerujem da ćemo imati respektabilan sastav u predstojećoj sezoni", rekao je Starčević.

Iako je riječ o pripremnim duelima, Borac je slavio u dosadašnjim susretima u Sloveniji, između ostalih nadigrao je B tim moskovskog Dinama (3:1) potpomognut i s nekoliko reprezentativaca Rusije.

"Ta utakmica je pokazala da možemo računati nan eke nove igrače, poput Stojka Kikića ili dvostrukog strijelca Predraga Zekanovića, koji su 98’ i 97’ godište. U subotu će biti ipak prava provjera protiv slovenačkog prvoligaša Hit Gorice".

U "Deželi" će borac još odigrati jedan meč protiv Anžija iz Mahačkale ili domaćeg Maribora prije povratka u Banjaluku, dok će B tim imati provjeru sa Aluminijumom.

"Taj dvoboj sa Anžijem ili Mariborom biće odigran 14. jula, a poznat je i rival u generalnoj probi pred novu sezonu. To je Sloboda iz Novog Grada", zaključio je Starčević sportski aspekt priče na banjalučkom Gradskom stadionu.

PL BiH: Na startu protiv Želje!

Na jedvite jade je Borac sakupio novac bi uopšte bio žrijeban za novu sezonu Premijer lige BiH, a već na startu crveno-plave očekuje derbi protiv Željezničara u Banjaluci!
Nova sezona počinje 25. jula, a osim susreta na Gradskom stadionu jako zanimljivo će biti u sudaru Čelika i Slobode u Zenici.
Šampion BiH, Sarajevo kreće sa Koševa protiv Drine, a osvajač Kupa BiH Olimpik iz Mostara gdje ide na megdan Zrinjskom.

Parovi 1. kola:
Travnik - Široki Brijeg, Sarajevo - Drina, Zrinjski - Olimpik, Čelik - Sloboda, Rudar Prijedor - Mladost DK, Slavija - Velež, Borac - Željezničar, Radnik - Vitez.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dobro

11.07.2015 16:39

Ovo je više onako izjava opreza za medije ali svima je jasno da Borac ima mlad i poletan tim i sa sređivanjem situacije u klubu koja je izgledna vrlo vjerovatno ponovo ćemo ga gledti u samom vrhu tabele i ove godine. Srećno Borče, ti si nama u životu sve, ne možome bez tebe

ODGOVORITE