Реакција ФС Албаније: Побиједио је фудбал!

Председник Фудбалског савеза Албаније Арманд Дука поздравио је одлуку Суда за арбитражу у спорту да додели Албанији победу над Србијом у прекинутом мечу.

Фудбал 10.07.2015 | 22:20
Реакција ФС Албаније: Побиједио је фудбал!

Суд је Албанији доделио три бода, а Србији одузео три, а наш тим је кажњен и играњем наредна два меча на свом терену без публике, уз 100.000 евра. Албанцима је такође одређена идентична новчана казна.

На тај начин, одбачена је жалба Србије, а прихваћена албанска, а одлука се образлаже тиме што није нађен доказ да су Албанци одбили да наставе меч, као и да је прекид уследио због лоше организације утакмице утакмице и уласка навијача на терен.

“Освојили смо важне бодове, али, као што смо истицали до сада, најважније је да је победила правда и да је самим тим победио и фудбал”, истакао је Дука, “Ово је резултат дуге правне борбе, која је захтевала посвећеност, енергију и озбиљност. За нас је било најважније да добијемо победу. Без обзира на казне, Фудбалски савез Србије и фудбалска јавност у овој земљи су профитирале од ове одлуке јер се то десило у Београду. И то нема везе са утакмицом”.

Подсетимо, крајем првог полувремена утакмице између Србије и Албаније у октобру изнад терена стадиона Партизана појавио се дрон са заставом "Велике Албаније", коју је скинуо Стефан Митровић, после чега је уследило кошкање играча и улетање навијача.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

никола

11.07.2015 05:35

Свашта... "коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

11.07.2015 06:44

Свако ко је гледао утакмицу, зна да су сипци криви....

ОДГОВОРИТЕ