Reakcija FS Albanije: Pobijedio je fudbal!

Predsednik Fudbalskog saveza Albanije Armand Duka pozdravio je odluku Suda za arbitražu u sportu da dodeli Albaniji pobedu nad Srbijom u prekinutom meču.

Fudbal 10.07.2015 | 22:20
Reakcija FS Albanije: Pobijedio je fudbal!

Sud je Albaniji dodelio tri boda, a Srbiji oduzeo tri, a naš tim je kažnjen i igranjem naredna dva meča na svom terenu bez publike, uz 100.000 evra. Albancima je takođe određena identična novčana kazna.

Na taj način, odbačena je žalba Srbije, a prihvaćena albanska, a odluka se obrazlaže time što nije nađen dokaz da su Albanci odbili da nastave meč, kao i da je prekid usledio zbog loše organizacije utakmice utakmice i ulaska navijača na teren.

“Osvojili smo važne bodove, ali, kao što smo isticali do sada, najvažnije je da je pobedila pravda i da je samim tim pobedio i fudbal”, istakao je Duka, “Ovo je rezultat duge pravne borbe, koja je zahtevala posvećenost, energiju i ozbiljnost. Za nas je bilo najvažnije da dobijemo pobedu. Bez obzira na kazne, Fudbalski savez Srbije i fudbalska javnost u ovoj zemlji su profitirale od ove odluke jer se to desilo u Beogradu. I to nema veze sa utakmicom”.

Podsetimo, krajem prvog poluvremena utakmice između Srbije i Albanije u oktobru iznad terena stadiona Partizana pojavio se dron sa zastavom "Velike Albanije", koju je skinuo Stefan Mitrović, posle čega je usledilo koškanje igrača i uletanje navijača.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

nikola

11.07.2015 05:35

Svašta... "kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom"

ODGOVORITE
Name

Goran

11.07.2015 06:44

Svako ko je gledao utakmicu, zna da su sipci krivi....

ODGOVORITE