Хоће ли неко одговарати за дуг Борца?!

Сви знају да је стање у Фудбалском клубу Борац постало неиздрживо и да је само захваљујући интервенцији Владе Републике Српске и предсједника РС Милорада Додика бањалучки клуб преживио.

Фудбал 12.07.2015 | 16:40
Хоће ли неко одговарати за дуг Борца?!

Предсједник и Влада РС су уплатили новац да би највећи клуб Републике Српске уопште био жријебан у предстојећој сезони Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Али, дуговања од око 13 милиона марака ће остати…

Борчево руководство на челу са предсједником у оставци Драшком Илићем покушаће у наредном периоду да пронађе разне модалитете изласке из кризе, која је настала десетинама година уназад на Градском стадиону.

У ту сврху, предсједник клуба у оставци је најавио долазак и ревизије која ће "прочешљати" сво пословање у клубу и послије обавијестити јавност о томе шта је пронађено!

Зато се логичним поставило питање: "Хоће ли ико икад одговарати за толики ‘минус’"?

"Ми не можемо да тражимо кривца за дуговање нити за пословање клуба прије нас јер једноставно немамо за то ингеренције. Али, вјерујем да ће послије ревизорског извјештаја, надлежне институције реаговати уколико пронађу доказе о неправилностима или евентуалним кривичним дјелима. По мени, није у реду поступила ни Пореска управа РС која је мирно посматрала да дуг Борца расте од два, четири, осам милиона…Нису ни прстом мрднули", рекао је Илић.

Коментари / 0

Оставите коментар