Вимблдон: Федексова лекција Марија за репризу финала са Новаком!

Роџер Федерер је одржао тениски час Ендију Мареју у полуифналу Вимблдона тријумфом са 7:5, 7:5, 6:4. За трофеј ће играти против браниоца титуле Новака Ђоковића, који је био бољи од Ришара Гаскеа.

Тенис 10.07.2015 | 20:00
Вимблдон: Федексова лекција Марија за репризу финала са Новаком!

Швајцарац, седмоструки освајач турнира на теренина Ол Ингланд Клаба, поразио је Шкота у њиховом 24. међусобном дуелу, забележивши тако 13. тријумф.

Федерер је одиграо сјајан меч, у потпуности је држао контролу у својим рукама током целог меча, највише захваљујући сјајном сервису, да би се правоременим брејковима апсолутно заслужено пласирао у своје десето финале Вимблдона.

Победник дуела између трећег и другог тенисера света игра у великом финалу против првог рекета света и бранионца трофеја Новака Ђоковића – који је максималним резултатом савладао Француза Ришара Гаскеа.

Федерер, прошлогодишњи финалиста и човек који има исти број тријумфа на Вимблдону као и легендарни Пит Сампрас, није освојио Грен слем титулу још од како је победио управо Марија у финалу Вимблдона 2012. године.

У недељу, од 15 часова, гледаћемо репризу прошлогодишњег епског финала – које је после велике борбе у пет сетова припало Србину.

Предстојећи дуел биће јубиларни 40. између Новака и Роџера, а наш тенисер имаће прилику да стигне до изједначења у победама. Ове године састали су се три пута – Федерер је славио на мастерсу у Дубаију, да би му Ђоковић затим узвратио у Индијана Велсу и Риму.

Швајцарски тенисер је играо као у најбољим данима за 10. финале најпрестижнијег турнира, а мало ко је могао да очекује да ће публика на Централном терену видети само три сета и два сата и девет минута борбе.

Прва два сета су била готово пресликана, експресно и сигурно су обојица сервирала, али када је било најбитније, Мареју је рука задрхтала. У оба случаја у 12. гему када је Федерер искористио најпре другу, затим и прву прилику да направи брејк и дође на корак од победе.

Посебно ће се памтити чудесни 10. гем другог сета, вероватно најбољи на целом турниру, а можда и у историји Вимблдона. Пет брејк и сет лопти спасао је Енди при вођству Роџера од 5:4, невероватним потезима дизао на ноге публику која је могла да ужива у феноменалном тенису.

Ипак, нажалост навијача који су највећим делом наклоњени британском тенисеру, то није дуго потрајало. У трећем сету није било брејк шанси све до самог финиша када је Мареј избацио лоптицу у аут и послао Федерера на мегдан Новаку Ђоковићу за репризу прошлогодишње борбе за трофеј.

Коментари / 0

Оставите коментар