Vimbldon: Fedeksova lekcija Marija za reprizu finala sa Novakom!

Rodžer Federer je održao teniski čas Endiju Mareju u poluifnalu Vimbldona trijumfom sa 7:5, 7:5, 6:4. Za trofej će igrati protiv branioca titule Novaka Đokovića, koji je bio bolji od Rišara Gaskea.

Tenis 10.07.2015 | 20:00
Vimbldon: Fedeksova lekcija Marija za reprizu finala sa Novakom!

Švajcarac, sedmostruki osvajač turnira na terenina Ol Ingland Klaba, porazio je Škota u njihovom 24. međusobnom duelu, zabeleživši tako 13. trijumf.

Federer je odigrao sjajan meč, u potpunosti je držao kontrolu u svojim rukama tokom celog meča, najviše zahvaljujući sjajnom servisu, da bi se pravoremenim brejkovima apsolutno zasluženo plasirao u svoje deseto finale Vimbldona.

Pobednik duela između trećeg i drugog tenisera sveta igra u velikom finalu protiv prvog reketa sveta i branionca trofeja Novaka Đokovića – koji je maksimalnim rezultatom savladao Francuza Rišara Gaskea.

Federer, prošlogodišnji finalista i čovek koji ima isti broj trijumfa na Vimbldonu kao i legendarni Pit Sampras, nije osvojio Gren slem titulu još od kako je pobedio upravo Marija u finalu Vimbldona 2012. godine.

U nedelju, od 15 časova, gledaćemo reprizu prošlogodišnjeg epskog finala – koje je posle velike borbe u pet setova pripalo Srbinu.

Predstojeći duel biće jubilarni 40. između Novaka i Rodžera, a naš teniser imaće priliku da stigne do izjednačenja u pobedama. Ove godine sastali su se tri puta – Federer je slavio na mastersu u Dubaiju, da bi mu Đoković zatim uzvratio u Indijana Velsu i Rimu.

Švajcarski teniser je igrao kao u najboljim danima za 10. finale najprestižnijeg turnira, a malo ko je mogao da očekuje da će publika na Centralnom terenu videti samo tri seta i dva sata i devet minuta borbe.

Prva dva seta su bila gotovo preslikana, ekspresno i sigurno su obojica servirala, ali kada je bilo najbitnije, Mareju je ruka zadrhtala. U oba slučaja u 12. gemu kada je Federer iskoristio najpre drugu, zatim i prvu priliku da napravi brejk i dođe na korak od pobede.

Posebno će se pamtiti čudesni 10. gem drugog seta, verovatno najbolji na celom turniru, a možda i u istoriji Vimbldona. Pet brejk i set lopti spasao je Endi pri vođstvu Rodžera od 5:4, neverovatnim potezima dizao na noge publiku koja je mogla da uživa u fenomenalnom tenisu.

Ipak, nažalost navijača koji su najvećim delom naklonjeni britanskom teniseru, to nije dugo potrajalo. U trećem setu nije bilo brejk šansi sve do samog finiša kada je Marej izbacio lopticu u aut i poslao Federera na megdan Novaku Đokoviću za reprizu prošlogodišnje borbe za trofej.

Komentari / 0

Ostavite komentar