Ђоковић дефинитивно не игра Дејвис куп!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић потврдио је да неће играти за Србију у дуелу са Аргентином у четвртфиналу Дејвис купа.

Тенис 11.07.2015 | 11:20
Ђоковић дефинитивно не игра Дејвис куп!

Селектор Дејвис куп тима Србије Богдан Обрадовић пријавио је тим за тај дуел на којем се не налази Ђоковић, али је српски тенисер потом нагласио да и даље постоји шанса да се нађе у Буенос Аиресу у зависности од резултата на Вимблдону.

Међутим, његовим пласманом у финале најпрестижнијег турнира на свету решене су све дилеме по том питању, пошто не би имао довољно времена да се адаптира на временску разлику, али и прелазак са траве на шљаку.

“С једне стране срећом, а с друге стране нажалост јер нећу ићи у Аргентину. Хвала селектору и колегама из репрезентације на њиховој подршци. Ненад је био на мечу, мало смо поразговарали, разуме моју одлуку и подржава ме, баш као и остали. Нисам ја ту битан, ту је Србија најважнија и у нама буди најлепше емоције када носимо тај дрес. Мислим да и са овим тимом имамо добре шансе, па онда да дочекамо Белгију”, рекао је Ђоковић.

Финале Вимблдона се игра у недељу, уколико победи, Новак ће и у понедељак имати обавезе у Лондону, па би у Буенос Аирес у најбољем случају могао да стигне у уторак. Управо због тога је и донео одлуку да не путује у Аргентину, па ће боје Србије у мечу који се игра од 17. до 19. јула бранити Виктор Троицки, Душан Лајовић, Јанко Типсаревић и Ненад Зимоњић.

Ђоковић је до пласмана у финале Вимблдона дошао тријумфом над француским тенисером Ришаром Гаскеом са 7:6, 6:4, 6:4. Његов ривал у борби за титулу биће Роџер Федерер који је био бољи у сусрету са Ендијем Маријем резултатом 3:0.

Коментари / 0

Оставите коментар