Đoković definitivno ne igra Dejvis kup!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković potvrdio je da neće igrati za Srbiju u duelu sa Argentinom u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Tenis 11.07.2015 | 11:20
Đoković definitivno ne igra Dejvis kup!

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović prijavio je tim za taj duel na kojem se ne nalazi Đoković, ali je srpski teniser potom naglasio da i dalje postoji šansa da se nađe u Buenos Airesu u zavisnosti od rezultata na Vimbldonu.

Međutim, njegovim plasmanom u finale najprestižnijeg turnira na svetu rešene su sve dileme po tom pitanju, pošto ne bi imao dovoljno vremena da se adaptira na vremensku razliku, ali i prelazak sa trave na šljaku.

“S jedne strane srećom, a s druge strane nažalost jer neću ići u Argentinu. Hvala selektoru i kolegama iz reprezentacije na njihovoj podršci. Nenad je bio na meču, malo smo porazgovarali, razume moju odluku i podržava me, baš kao i ostali. Nisam ja tu bitan, tu je Srbija najvažnija i u nama budi najlepše emocije kada nosimo taj dres. Mislim da i sa ovim timom imamo dobre šanse, pa onda da dočekamo Belgiju”, rekao je Đoković.

Finale Vimbldona se igra u nedelju, ukoliko pobedi, Novak će i u ponedeljak imati obaveze u Londonu, pa bi u Buenos Aires u najboljem slučaju mogao da stigne u utorak. Upravo zbog toga je i doneo odluku da ne putuje u Argentinu, pa će boje Srbije u meču koji se igra od 17. do 19. jula braniti Viktor Troicki, Dušan Lajović, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić.

Đoković je do plasmana u finale Vimbldona došao trijumfom nad francuskim teniserom Rišarom Gaskeom sa 7:6, 6:4, 6:4. Njegov rival u borbi za titulu biće Rodžer Federer koji je bio bolji u susretu sa Endijem Marijem rezultatom 3:0.

Komentari / 0

Ostavite komentar