Вимблдон: Ђоковић - Гаске, реакције...

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да сања вимблдонски сан и да осећа велику одговорност због четвртог учешћа у финалу најпрестижнијег турнира на свету. Француски тенисер Ришар Гаске рекао је да је задовољан својим учешћем на Вимблдону, упркос поразу од Новака Ђоковића у полуфиналу.

Тенис 10.07.2015 | 19:20
Вимблдон: Ђоковић - Гаске, реакције...

"Одлична партија сам приказао с озбиром на околности. Гаске је имао одличан турнир и заслужено се нашао у полуфиналу. Први сет је одлучио, могао је да оде и у његову корист. Што се тиче проблема са левим раменом, није ништа битно у питању, бићу добро за наредни меч", рекао је Ђоковић одмах након меча.

Ноле је у првом полуфиналу рутински савладао Ришара Гаскеа у три сета - 7:6(2), 6:4, 6:4.

"Дефинитивно сањам свој сан на Вимбдлону, играћу четврто финале играти на једном од најлепших тениских терена. Имам одговорност ако погледате све легенде и тениску елиту која је била у финалу, велика је част бити ту, зато ћу се потрудити да извучем најбоље из себе", нагласио је Новак.

Први тенисер света Вимблдон сматра колевком тениса и није крио одушевљење што ће бранити трофеј освојен прошле године.

“Ово је био добар Вимблдон за мене. Није лоше изгубити од Новака у полуфиналу. Дао сам све од себе. Задовољан сам како сам играо и како сам завршио турнир”, рекао је Гаске.

Гаске се одлично држао у првом сету, вратио је брејк после вођства српског тенисера са 2:0, да би потом извукао тај-брејк, који је изгубио са 7:2.

“Дао сам све од себе. Одиграо сам добар први сет, био сам добар на бекхенду. Али, волео бих да сам урадио више после тога. Покушао сам да будем агресиван, био је ово добар меч и било је тешко бити бољи. Направио сам грешке у тај-брејку, било је 2:2, а Новак је врло брзо стигао до 7:2. Он никад не промашује на ритерну и сервира добро, због тога је најбољи на свету, и то прави разлику”, нагласио је француски тенисер.

Да је добио први сет, то не значи да би на крају успео да победи Ђоковића, истиче Гаске.

“У оваквим мечевима, најбоље је када освојите први сет. Да сам то урадио, имао бих веће самопоуздање. Тешко је када губите од набољег на свету са 7:6, али је потом он заиграо боље. Тај-брејк је био битан, али је то само један сет, чак и да сам га освојио, било је још много да се игра. Можда би нешто било другачије, али не све”, рекао је Гаске.

На питање шта је најтежа ствар са којом се суочава када игра са Ђоковићем, Француз је рекао:

“Његов ритерн. Најбољи је у томе јер никада не промашује. И ви сервирате и сервирате и лоптица је увек врло брзо на вашој страни. Не можете да направите много ас удараца. Не прави много неизнуђених грешака, чак и са основне линије игра брзо и агресивно, рано хвата лоптицу. И због тога је увек тежак противник”.

Коментари / 0

Оставите коментар