Vimbldon: Đoković - Gaske, reakcije...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da sanja vimbldonski san i da oseća veliku odgovornost zbog četvrtog učešća u finalu najprestižnijeg turnira na svetu. Francuski teniser Rišar Gaske rekao je da je zadovoljan svojim učešćem na Vimbldonu, uprkos porazu od Novaka Đokovića u polufinalu.

Tenis 10.07.2015 | 19:20
Vimbldon: Đoković - Gaske, reakcije...

"Odlična partija sam prikazao s ozbirom na okolnosti. Gaske je imao odličan turnir i zasluženo se našao u polufinalu. Prvi set je odlučio, mogao je da ode i u njegovu korist. Što se tiče problema sa levim ramenom, nije ništa bitno u pitanju, biću dobro za naredni meč", rekao je Đoković odmah nakon meča.

Nole je u prvom polufinalu rutinski savladao Rišara Gaskea u tri seta - 7:6(2), 6:4, 6:4.

"Definitivno sanjam svoj san na Vimbdlonu, igraću četvrto finale igrati na jednom od najlepših teniskih terena. Imam odgovornost ako pogledate sve legende i tenisku elitu koja je bila u finalu, velika je čast biti tu, zato ću se potruditi da izvučem najbolje iz sebe", naglasio je Novak.

Prvi teniser sveta Vimbldon smatra kolevkom tenisa i nije krio oduševljenje što će braniti trofej osvojen prošle godine.

“Ovo je bio dobar Vimbldon za mene. Nije loše izgubiti od Novaka u polufinalu. Dao sam sve od sebe. Zadovoljan sam kako sam igrao i kako sam završio turnir”, rekao je Gaske.

Gaske se odlično držao u prvom setu, vratio je brejk posle vođstva srpskog tenisera sa 2:0, da bi potom izvukao taj-brejk, koji je izgubio sa 7:2.

“Dao sam sve od sebe. Odigrao sam dobar prvi set, bio sam dobar na bekhendu. Ali, voleo bih da sam uradio više posle toga. Pokušao sam da budem agresivan, bio je ovo dobar meč i bilo je teško biti bolji. Napravio sam greške u taj-brejku, bilo je 2:2, a Novak je vrlo brzo stigao do 7:2. On nikad ne promašuje na riternu i servira dobro, zbog toga je najbolji na svetu, i to pravi razliku”, naglasio je francuski teniser.

Da je dobio prvi set, to ne znači da bi na kraju uspeo da pobedi Đokovića, ističe Gaske.

“U ovakvim mečevima, najbolje je kada osvojite prvi set. Da sam to uradio, imao bih veće samopouzdanje. Teško je kada gubite od naboljeg na svetu sa 7:6, ali je potom on zaigrao bolje. Taj-brejk je bio bitan, ali je to samo jedan set, čak i da sam ga osvojio, bilo je još mnogo da se igra. Možda bi nešto bilo drugačije, ali ne sve”, rekao je Gaske.

Na pitanje šta je najteža stvar sa kojom se suočava kada igra sa Đokovićem, Francuz je rekao:

“Njegov ritern. Najbolji je u tome jer nikada ne promašuje. I vi servirate i servirate i loptica je uvek vrlo brzo na vašoj strani. Ne možete da napravite mnogo as udaraca. Ne pravi mnogo neiznuđenih grešaka, čak i sa osnovne linije igra brzo i agresivno, rano hvata lopticu. I zbog toga je uvek težak protivnik”.

Komentari / 0

Ostavite komentar