Гогићево тело тек у уторак стиже у Србију!

Сандук са посмртним остацима Горана Гогића после доста перипетија у Кини требало би у уторак да стигне на београдски аеродром.

Фудбал 11.07.2015 | 08:00
Гогићево тело тек у уторак стиже у Србију!

Тело Горана Гогића, српског фудбалера који је пре седам дана преминуо у Кини, још није спремно за допремање у Београд.

Кинези су направили велики пропуст, па ће посмртни остаци Гогића тек у уторак авионом стићи у Србију.

Предраг Савић, Гогићев пријатељ, објаснио је да је проблем настао јер је утврђено да у Кини не постоји ковчег одговарајуће величине у којем би се транспортовало тело преминулог фудбалера.

"Начињен је невероватан пропуст. После пет дана, колико је тело лежало у мртвачници, устанољено је у Кини не праве ковчеге дуже од 1,9 метара, а Горан је био висок 194 центиметра. Гораново тело, уз ургенцију Министарства спољних послова Србије, требало је да стигне у Кулу данас, а сад треба сачекати од 48 до 72 сата да се направи ковчег по мери. Горановој супрузи Милени и Гогићевом саиграчу и куму Ђорђу Ракићу, речено је и да царина у Кини не ради викендом, па ће авион са Горановим телом моћи да полети тек у понедељак", изјавио је за "Вечерње новости" Савић.

Он је додао да ће ковчег стићи у Београд тек у уторак, пошто лет од Пекинга до Београда, са преседањем у Москви, траје дуже од 14 сати.

Грађани Куле свакодневно одају последњу почаст прерано преминулом Горану Гогићу (29) испред графита који је нацртан у његовом родном граду неколико дана пошто је умро.

Коментари / 0

Оставите коментар