Gogićevo telo tek u utorak stiže u Srbiju!

Sanduk sa posmrtnim ostacima Gorana Gogića posle dosta peripetija u Kini trebalo bi u utorak da stigne na beogradski aerodrom.

Fudbal 11.07.2015 | 08:00
Gogićevo telo tek u utorak stiže u Srbiju!

Telo Gorana Gogića, srpskog fudbalera koji je pre sedam dana preminuo u Kini, još nije spremno za dopremanje u Beograd.

Kinezi su napravili veliki propust, pa će posmrtni ostaci Gogića tek u utorak avionom stići u Srbiju.

Predrag Savić, Gogićev prijatelj, objasnio je da je problem nastao jer je utvrđeno da u Kini ne postoji kovčeg odgovarajuće veličine u kojem bi se transportovalo telo preminulog fudbalera.

"Načinjen je neverovatan propust. Posle pet dana, koliko je telo ležalo u mrtvačnici, ustanoljeno je u Kini ne prave kovčege duže od 1,9 metara, a Goran je bio visok 194 centimetra. Goranovo telo, uz urgenciju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, trebalo je da stigne u Kulu danas, a sad treba sačekati od 48 do 72 sata da se napravi kovčeg po meri. Goranovoj supruzi Mileni i Gogićevom saigraču i kumu Đorđu Rakiću, rečeno je i da carina u Kini ne radi vikendom, pa će avion sa Goranovim telom moći da poleti tek u ponedeljak", izjavio je za "Večernje novosti" Savić.

On je dodao da će kovčeg stići u Beograd tek u utorak, pošto let od Pekinga do Beograda, sa presedanjem u Moskvi, traje duže od 14 sati.

Građani Kule svakodnevno odaju poslednju počast prerano preminulom Goranu Gogiću (29) ispred grafita koji je nacrtan u njegovom rodnom gradu nekoliko dana pošto je umro.

Komentari / 0

Ostavite komentar