Вимблдон - Мугуруса: За ово се живи!

Шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруса истакла је да је пласманом у финале Вимблдона остварила сан.

Тенис 10.07.2015 | 18:20
Вимблдон - Мугуруса: За ово се живи!

Мугуруса се у прво финале Грен слема пласирала пошто је победила Агњешку Радвањску из Пољске резултатом 6:2, 3:6, 6:3.

„Ово ми много значи. Радите цео живот како бисте ушли у финале Грен слема – желите да се нађете у таквој ситуацији. Ово је као сан, поклон за напоран рад“, рекла је Мугуруса.

Девојка рођена у Венецуели показала је да је створена за велика дела јер је на Ролан Гаросу већ два пута играла четвртфинала.

„Искуство са Ролан Гароса ми је много помогло за овај меч, као и претходне мечеве, јер када год излазите на терен у овако важним дуелима, кажете себи: ’Ок, прошла сам већ кроз ово’. Знам шта да радим, знам како да реагујем или шта да мислим пре меча. Учите ствари, тако да што више оваквих мечева одиграте, имате више искуства“, додала је Шпањолка.

Она ће у свом првом Грен слем финалу имати најтежу могућу препреку – Серену Вилијамс.

„То је најбоље финале које можете играти. Меч са Сереном у финалу Вимблдона је најтежи могући. Ако желите да освојите Грен слем, када сањате увек кажете ’Желим Серену у финалу’. Она је једна од најбољих играчица свих ових година. То ће бити највећи могући изазов. Има много квалитета – снажнија је, ментално је јака, има добре ударце, снагу и самопоуздање. Много тога је чини сјајном тенисерком“, закључила је Мугуруса која ће од понедељка бити међу Топ 10 на свету.

Коментари / 0

Оставите коментар