Vimbldon - Mugurusa: Za ovo se živi!

Španska teniserka Garbinje Mugurusa istakla je da je plasmanom u finale Vimbldona ostvarila san.

Tenis 10.07.2015 | 18:20
Vimbldon - Mugurusa: Za ovo se živi!

Mugurusa se u prvo finale Gren slema plasirala pošto je pobedila Agnješku Radvanjsku iz Poljske rezultatom 6:2, 3:6, 6:3.

„Ovo mi mnogo znači. Radite ceo život kako biste ušli u finale Gren slema – želite da se nađete u takvoj situaciji. Ovo je kao san, poklon za naporan rad“, rekla je Mugurusa.

Devojka rođena u Venecueli pokazala je da je stvorena za velika dela jer je na Rolan Garosu već dva puta igrala četvrtfinala.

„Iskustvo sa Rolan Garosa mi je mnogo pomoglo za ovaj meč, kao i prethodne mečeve, jer kada god izlazite na teren u ovako važnim duelima, kažete sebi: ’Ok, prošla sam već kroz ovo’. Znam šta da radim, znam kako da reagujem ili šta da mislim pre meča. Učite stvari, tako da što više ovakvih mečeva odigrate, imate više iskustva“, dodala je Španjolka.

Ona će u svom prvom Gren slem finalu imati najtežu moguću prepreku – Serenu Vilijams.

„To je najbolje finale koje možete igrati. Meč sa Serenom u finalu Vimbldona je najteži mogući. Ako želite da osvojite Gren slem, kada sanjate uvek kažete ’Želim Serenu u finalu’. Ona je jedna od najboljih igračica svih ovih godina. To će biti najveći mogući izazov. Ima mnogo kvaliteta – snažnija je, mentalno je jaka, ima dobre udarce, snagu i samopouzdanje. Mnogo toga je čini sjajnom teniserkom“, zaključila je Mugurusa koja će od ponedeljka biti među Top 10 na svetu.

Komentari / 0

Ostavite komentar