ЛЕ: Жељо прошао, Зрињски и Олимпик храбро испали!

Мостарски Зрињски у реваншу првог кола квалификација за Лигу Европе против Ширака надокнадио два гола предности, а онда је Сенегалац Бугуи погодио у судијској ндокнади за пролаз своје екипе. Фудбалери Олимпика одиграо без голова против Спартака у реваншу првог кола квалификација за Лигу Европе. Вуковима то није било довољно за пролаз, послије 1:1 у првом мечу. Жељезничар савладао Балзан 1:0 и са укупних 3:0 прошао у друго коло квалификација за Лиге Европе гдје га чека Ференцварош.

Фудбал 09.07.2015 | 23:45
ЛЕ: Жељо прошао, Зрињски и Олимпик храбро испали!

Екипа Винка Мариновића имала је тежак, али не и немогућ задатак да надокнади 0:2 из првог меча у Јерменији.

"Племићи" су били на путу да управо то и остваре, водили су 2:0 голом Мешановића у 80. минуту из једанаестерца И Филиповића у 85. минуту, али је Ширак у судијској надокнади дошао до 2:1.

Поново је био кобан Бугуи, стрелац оба гола за Ширак у првој утакмици.Сенегалски нападач избјегао је офсајд замку помало опуштене одбране Зрињског и матирао Дујковића и донио свом тиму пролаз даље у 96. минуту!

Зрињски је нападао цијелу утакмицу био много бољи, али су се и Јерменци добро држали у одбрани, пријетећи из контранапада.

Офанзива Зрињског се послије неколико добрих прилика коначно исплатила у 80. минуту, када је публика на стадиону у Мостару већ полако губила наду.

Послије шута Мешановића и играња руком дефанзивца Ширака, оправдано је досуђен једанаестерац, а извео га је сам Мешановић и погодио. Услиједила је офанзива домаћих фудбалера, а послије пет минута ситгао је и други погодак. Филипивћ је извео слободњак са око 25 метара и послао лопту у горње десне рашље гола за 2:0!

Зрињски је анулирао предност и покушавао да стигне и до трећег гола, а када се ушло у судијску надокнаду све је слутило на продужетке. Додатних 30 минута се међутим није играло.

Бугуи је још једном доказао да се његови чувари не смију опуштати, побјегао је одбрани и забио за 2:1 и пролаз своје екипе у друго коло квалификација за Лигу Европе.

Ширак иде даље са укупним резултатом 3:2, а сва три гола дао је Бугуи.

МЕЧ ЈЕ БИО ПРЕКИНУТ У 57. МИНУТУ ПОСЛИЈЕ СУКОБА ДИЈЕЛА НАВИЈАЧА СА ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕМ НА СТАДИОНУ. Неколико навијача успјело је да уђе на терен, а гађали су каменицама обезбјеђење, при чему су погођена бар два играча, по један на обје стране,

Послије неколико минута судије и делегат одлучили су да се меч настави.

Први меч “племићи” су одиграли прилично лоше и претрпјели пораз, а уколико желе у друго коло квалификација морају одиграти много боље.

Тренер Ширака одлучио се за добитни састав из Јерменије и на терен је послао истих 11 играча.

На другој страни Мариновић је направио, пет измјена, а у екипи је неколико опорављених играча који нису наступили у првом мечу, попут Закарића и Мешановића.

Олимпик из Сарајева био је на путу да у првом историјском наступу у европским такмичењима савлада Спартак из Трнаве, али су гости успјели у првом мечу успјели да изједначе на 1:1.

И не само то! Могли су "Вукови" и у реваншу да изборе пласман у друго голо, да је било мало више среће и концентрације.

На крају Спартак - Олимпик 0:0

Далибор Панџа имао је два минута прије краја утакмице стопостотну прилику, али је у ситуацији "један на један" голман Спартака изашао као побједник.

Да је то дао, то би вјероватно значило и пролаз у друго коло за Олимпик, који је у четвртак одиграо врло храбро и врло добро у Словачкој.

Нису "вукови" били подређени противник, напротив, држали су се одлично и трудили су се да дођу до пријеко потребног поготка, али на крају ипак им то није пошло за руком.

У првом мечу Жељезничар је у гостима на Малти славио 2:0 па је реванш првог кола квалификација за Лигу Европе био формалност.

Тако су то схватили и фудбалери Жељезничара, који су (превише) рутински одрадили меч са Балзаном и на крају славили резултатом 1:0.

Стрелац побједничког поготка био је Дамир Садиковић у 68. минуту.

Контролисали су "плави" игру, али нису створили много прилика. Тек је статива Ђелмића, осим поготка Садиковића, било оно што је око 5000 гледалаца жељело да види на Кошеву.

Свој деби у Плавом дресу је вечерас уписао Амер Хирош који је замијенио Кокота.

Жељезничар ће у другом колу квалификација за Лиге Европе играти против Ференцвароша, који је са 4:1 савладао холандски Го Ахед Иглс (први меч 1:1).

Коментари / 0

Оставите коментар