ЛЕ: Браво за Вошу и Чуку!

Фудбалери Војводине и Чукаричког пласирали су се у друго коло квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 09.07.2015 | 23:15
ЛЕ: Браво за Вошу и Чуку!

Војводина је после 0:0 у Мађарској одиграла сјајно на свом терену савладавши МТК из Будимпеште са 3:1.

Иако су губили од трећег минута голом Стрешника, ’Лале’ су приказале изузетну партију и стигле до преокрета головима Станислављевића, Мрдаковића и Иванића.

Новосађани су одиграли сјајно и сасвим заслужено су изборили пролаз у другу рунду где ће играти против шампиона Летоније Спартакса.

Нешто тежи посао имао је Чукарички који је одиграо 0:0 са словеначким Домжалама, али је прошао даље због тријумфа од 1:0 у првој утакмици.

Ривал Чукаричком у другом колу биће азербејџанска Габала. Претходно је такмичење у првом колу завршила Црвена звезда поразом од Каирата, док ће Партизан наредне недеље почети квалификације за Лигу шампиона.

Мечеви другог кола квалификација за Лигу Европе на програму су 16. и 23. јула, а обе наше екипе прве утакмице играће на домаћем терену.

Чукарички – Домжале 0:0

После првих двадесетак минута равноправне игре није било прилика, али је онда домаћи тим кренуо у снажну офанзиву. Неколико пута су припретили и у 25. минуту стигли до прве велике прилике из корнера. Рајко Брежанчић је извео ударац из угла са десне стране, али се његов покушај одбио од супротне стативе, па Андрија Павловић није успео да је стигне.

Нешто касније Видмар је лоше реаговао у свом казненом простору, али Чукарички није успео да искористи гужву.

Највећу прилику на мечу пропустио је Павловић у 34. минуту. На средини терена домаћи су избацили читав везни ред Словенаца, лопта је дошла до Матића који је сјајно проиграо нападача. Овај се дриблингом ослободио чувара, али је шутирао замало поред стативе.

До краја полувремена није било већих узбуђења, па се на одмор отишло без голова.

Баш као и у првом полувремену, уводних 20 минута другог дела игре није обиловало приликама, а онда је Чукарички поново кренуо офанзивније. Стојковић је "погодио" Игора Матића, капитен се нашао у идеалној позицији, поклонио се са ивице петерца, али је лопта ишла право у Видмара.

Петнаестак минута касније још једном је погођен оквир гола – овога пута Бојић није имао среће да реши двомеч са словеначким тимом.

Казна је могла да стигне у 78. минуту, али је Немања Стевановић одбранио зицер Подлогару и спасао домаћина. До краја меча, осим црвеног картона за Коруна није било превише узбуђења, па је Чукарички одбранио предност из претходног меча.

Чукарички (4-2-3-1): Стевановић – Стојковић, Пјасентин, Остојић, Брежанчић – Срнић, Јанковић – Бојић (Миросављевић 90), Матић (Мандић 69), Срнић – Павловић (Стојиљковић 81)

Домжале (4-3-1-1): Видмар – Скубиц, Корун, Хорић, Трајковски – Мајер (Вук 67), Хорват, Хусмани (Шишић 90) – Морел (Грвала 60), Пожег - Подлогар

Војводина – МТК 3:1

Утакмица на ’Карађорђу’ почела је онако како су се сви прибојавали, брзим голом гостију. Словак Стрештик главом је затресао мрежу домаћина, оставши апсолутно сам после дугог центаршута са леве стране.

Ипак, Војводина је успела да изједначи у 15. минуту, после неколико напада и теренске иницијативе. Станисављевић је погодио директно из слободног ударца искоса са десне стране, пославши лопту у супротне рашље – 1:1.

Од момента када су изједначиле, ’Лале’ су кренуле у велику офанзиву. Напади су се ређали, али гола није било све до 40. минута када је Миљан Мрдаковић погодио за 2:1. Искусни нападач искористио је јак центаршут са десне стране који је упутио Радован Панков и главом са ивице петерца затресао мрежу МТК, постигавши први гол у дресу Војводине.

Војводина је силовито кренуло у друго полувреме и то јој се исплатило већ у шестом минуту наставка. После одличне акције по левој страни Станисављевић је петом одложио до Секулића, на чију повратну лопту налеће млади репрезентативац и шаље је у мрежу – 3:1.

Десетак минута касније Тергеле је припретио голу домаћих, а онда је Станисављевића статива зауставила да постигне други погодак. Шутирао је у 73. минуту кроз велику гужву са неких 20 метара, погодивши даљи оквир гола.

Војводина је нападала до краја меча, али није успела да постигне још неки гол. Ипак, и ова три су била сасвим довољна за пролаз у друго коло.

Војводина: Жакула – Василић, Ђурић, Панков, Настић – Секулић, Стаменић (Бабић 77), Иванић – Станисављевић, Максимовић (Пушкарић 55), Мрдаковић (Палочевић 90)

МТК: Хегедуш – Гргић, Бесе, Вукмир, Варднаи – Тијам, Штрештик (Шатмари 63), Канта, Вас (Гера 90+3) – Варга (Мике 53), Торгеле

Коментари / 0

Оставите коментар