LE: Bravo za Vošu i Čuku!

Fudbaleri Vojvodine i Čukaričkog plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 09.07.2015 | 23:15
LE: Bravo za Vošu i Čuku!

Vojvodina je posle 0:0 u Mađarskoj odigrala sjajno na svom terenu savladavši MTK iz Budimpešte sa 3:1.

Iako su gubili od trećeg minuta golom Strešnika, ’Lale’ su prikazale izuzetnu partiju i stigle do preokreta golovima Stanislavljevića, Mrdakovića i Ivanića.

Novosađani su odigrali sjajno i sasvim zasluženo su izborili prolaz u drugu rundu gde će igrati protiv šampiona Letonije Spartaksa.

Nešto teži posao imao je Čukarički koji je odigrao 0:0 sa slovenačkim Domžalama, ali je prošao dalje zbog trijumfa od 1:0 u prvoj utakmici.

Rival Čukaričkom u drugom kolu biće azerbejdžanska Gabala. Prethodno je takmičenje u prvom kolu završila Crvena zvezda porazom od Kairata, dok će Partizan naredne nedelje početi kvalifikacije za Ligu šampiona.

Mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 16. i 23. jula, a obe naše ekipe prve utakmice igraće na domaćem terenu.

Čukarički – Domžale 0:0

Posle prvih dvadesetak minuta ravnopravne igre nije bilo prilika, ali je onda domaći tim krenuo u snažnu ofanzivu. Nekoliko puta su pripretili i u 25. minutu stigli do prve velike prilike iz kornera. Rajko Brežančić je izveo udarac iz ugla sa desne strane, ali se njegov pokušaj odbio od suprotne stative, pa Andrija Pavlović nije uspeo da je stigne.

Nešto kasnije Vidmar je loše reagovao u svom kaznenom prostoru, ali Čukarički nije uspeo da iskoristi gužvu.

Najveću priliku na meču propustio je Pavlović u 34. minutu. Na sredini terena domaći su izbacili čitav vezni red Slovenaca, lopta je došla do Matića koji je sjajno proigrao napadača. Ovaj se driblingom oslobodio čuvara, ali je šutirao zamalo pored stative.

Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, pa se na odmor otišlo bez golova.

Baš kao i u prvom poluvremenu, uvodnih 20 minuta drugog dela igre nije obilovalo prilikama, a onda je Čukarički ponovo krenuo ofanzivnije. Stojković je "pogodio" Igora Matića, kapiten se našao u idealnoj poziciji, poklonio se sa ivice peterca, ali je lopta išla pravo u Vidmara.

Petnaestak minuta kasnije još jednom je pogođen okvir gola – ovoga puta Bojić nije imao sreće da reši dvomeč sa slovenačkim timom.

Kazna je mogla da stigne u 78. minutu, ali je Nemanja Stevanović odbranio zicer Podlogaru i spasao domaćina. Do kraja meča, osim crvenog kartona za Koruna nije bilo previše uzbuđenja, pa je Čukarički odbranio prednost iz prethodnog meča.

Čukarički (4-2-3-1): Stevanović – Stojković, Pjasentin, Ostojić, Brežančić – Srnić, Janković – Bojić (Mirosavljević 90), Matić (Mandić 69), Srnić – Pavlović (Stojiljković 81)

Domžale (4-3-1-1): Vidmar – Skubic, Korun, Horić, Trajkovski – Majer (Vuk 67), Horvat, Husmani (Šišić 90) – Morel (Grvala 60), Požeg - Podlogar

Vojvodina – MTK 3:1

Utakmica na ’Karađorđu’ počela je onako kako su se svi pribojavali, brzim golom gostiju. Slovak Streštik glavom je zatresao mrežu domaćina, ostavši apsolutno sam posle dugog centaršuta sa leve strane.

Ipak, Vojvodina je uspela da izjednači u 15. minutu, posle nekoliko napada i terenske inicijative. Stanisavljević je pogodio direktno iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, poslavši loptu u suprotne rašlje – 1:1.

Od momenta kada su izjednačile, ’Lale’ su krenule u veliku ofanzivu. Napadi su se ređali, ali gola nije bilo sve do 40. minuta kada je Miljan Mrdaković pogodio za 2:1. Iskusni napadač iskoristio je jak centaršut sa desne strane koji je uputio Radovan Pankov i glavom sa ivice peterca zatresao mrežu MTK, postigavši prvi gol u dresu Vojvodine.

Vojvodina je silovito krenulo u drugo poluvreme i to joj se isplatilo već u šestom minutu nastavka. Posle odlične akcije po levoj strani Stanisavljević je petom odložio do Sekulića, na čiju povratnu loptu naleće mladi reprezentativac i šalje je u mrežu – 3:1.

Desetak minuta kasnije Tergele je pripretio golu domaćih, a onda je Stanisavljevića stativa zaustavila da postigne drugi pogodak. Šutirao je u 73. minutu kroz veliku gužvu sa nekih 20 metara, pogodivši dalji okvir gola.

Vojvodina je napadala do kraja meča, ali nije uspela da postigne još neki gol. Ipak, i ova tri su bila sasvim dovoljna za prolaz u drugo kolo.

Vojvodina: Žakula – Vasilić, Đurić, Pankov, Nastić – Sekulić, Stamenić (Babić 77), Ivanić – Stanisavljević, Maksimović (Puškarić 55), Mrdaković (Paločević 90)

MTK: Hegeduš – Grgić, Bese, Vukmir, Vardnai – Tijam, Štreštik (Šatmari 63), Kanta, Vas (Gera 90+3) – Varga (Mike 53), Torgele

Komentari / 0

Ostavite komentar