Шта се то дешава?! Бандаловски тражио да иде из Партизана!

„Попуњени смо на задњем везном“, уверава тренер црно-белих Зоран Милинковић.

Фудбал 10.07.2015 | 18:40
Шта се то дешава?! Бандаловски тражио да иде из Партизана!

Грозница прелазног рока и даље тресе Хумску 1. Без обзира што су завршили (скоро) све послове кад је реч о доласцима, у Партизану су пред излазак на европску сцену заокупљени и одласцима. У дану кад је потврђено да ће Милан Лукач напустити црно-беле и постати нови голман турске Адане, шеф струке Зоран Милинковић открио је да постоји могућност да овог лета оде и Иван Бандаловски.

Репрезентативац Бугарске који је пре шест месеци стигао као замена за, тада повређеног, Мирослава Вулићевића очигледно је незадовољан статусом у екипи, јер је повратком десног бека изгубио место у стартних 11 и зато је тражио да иде.
„Пре неколико дана ми се на исти начин као и Бранко Илић (отишао у Астану) обратио Бандаловски, са најавом. Није био децидиран, питао је ако добије јако добру понуду да ли би могао да иде. Видећемо шта ће се дешавати. Не бих рекао да ико има дозволу, пре бих то овако окарактерисао: ако добију јако добру понуду сами ће доћи са тим захтевом“, рекао је Зоран Милинковић по завршетку припрема у Словенији.

Одлазак Бандаловског није једини који може да се деси до краја прелазног рока (у игри су Немања Којић, Предраг Лука...), али Милинковић каже да у оптицају нису позајмице.
„Могу да се десе само трансфери појединих играча из постојећег кадра. Били смо веома коректни у претходним случајевима: Волкову и Марковићу су истекли уговори, Дринчић и Бранко Илић су сами изразили жељу за одласком, једноставно, добили су јако добре иностране понуде“.

Шта се дешава на позицији левог бека, после одласка Владимира Волкова?
„Желели смо у почетку Марка Ломића, отпало је већ у старту. Чврсто смо стали иза тога да на тој позицији форсирамо младог и омладинског репрезентативца - Немању Петровића и Мирослава Богосавца. Ако буде требало, ту су Иван Бандаловски, чак и Фабрисио...“

А задњи везни - утисак је да вам је ту потребан новајлија, макар на квантитету, јер су отишли Никола Дринчић и Саша Марковић, а стигао је „само“ Марко Јевтовић?
„Са Марком Јевтовићем смо надокнадили део, ту су Главчић, Иван Петровић, може и Брашанац. Добро смо попуњени... Покушали смо да ангажујемо Бранислава Јовановића и Бранка Јовичића, то су биле наше жеље, сплетом околности нисмо успели да их остваримо... Јовичић је млад играч, испратили смо како је одиграо у Амкару: 21 утакмица и четири гола, свидео нам се његов профил, добио је бољу понуду од Руса, продужио верност на још две године. Јовановић има јако добар уговор у Израелу...“

Црно-белима је остало пет дана до европске премијере против Диле Гори, која је озбиљност у намери да се пласира у треће коло квалификација за Лигу шампиона показала тако што је допутовала у Београд још у среду.
„Имамо одређених података, мало су нас, признајем, ограничили. Нису имали генералну пробу, хтели смо да одемо, проверили са агенцијом која им је у Турској организовала припреме - сви мечеви су им били затворени за јавност. Нисмо били у могућности да их видимо на делу, но нећемо бити без информација, сигурно“, закључио је Зоран Милинковић, који током разговорима са новинарима није могао да зна оно што ће се десити касније, у виду информације да Габријел Маркињос неће појачати клуб из Хумске 1.

Коментари / 0

Оставите коментар