Šta se to dešava?! Bandalovski tražio da ide iz Partizana!

„Popunjeni smo na zadnjem veznom“, uverava trener crno-belih Zoran Milinković.

Fudbal 10.07.2015 | 18:40
Šta se to dešava?! Bandalovski tražio da ide iz Partizana!

Groznica prelaznog roka i dalje trese Humsku 1. Bez obzira što su završili (skoro) sve poslove kad je reč o dolascima, u Partizanu su pred izlazak na evropsku scenu zaokupljeni i odlascima. U danu kad je potvrđeno da će Milan Lukač napustiti crno-bele i postati novi golman turske Adane, šef struke Zoran Milinković otkrio je da postoji mogućnost da ovog leta ode i Ivan Bandalovski.

Reprezentativac Bugarske koji je pre šest meseci stigao kao zamena za, tada povređenog, Miroslava Vulićevića očigledno je nezadovoljan statusom u ekipi, jer je povratkom desnog beka izgubio mesto u startnih 11 i zato je tražio da ide.
„Pre nekoliko dana mi se na isti način kao i Branko Ilić (otišao u Astanu) obratio Bandalovski, sa najavom. Nije bio decidiran, pitao je ako dobije jako dobru ponudu da li bi mogao da ide. Videćemo šta će se dešavati. Ne bih rekao da iko ima dozvolu, pre bih to ovako okarakterisao: ako dobiju jako dobru ponudu sami će doći sa tim zahtevom“, rekao je Zoran Milinković po završetku priprema u Sloveniji.

Odlazak Bandalovskog nije jedini koji može da se desi do kraja prelaznog roka (u igri su Nemanja Kojić, Predrag Luka...), ali Milinković kaže da u opticaju nisu pozajmice.
„Mogu da se dese samo transferi pojedinih igrača iz postojećeg kadra. Bili smo veoma korektni u prethodnim slučajevima: Volkovu i Markoviću su istekli ugovori, Drinčić i Branko Ilić su sami izrazili želju za odlaskom, jednostavno, dobili su jako dobre inostrane ponude“.

Šta se dešava na poziciji levog beka, posle odlaska Vladimira Volkova?
„Želeli smo u početku Marka Lomića, otpalo je već u startu. Čvrsto smo stali iza toga da na toj poziciji forsiramo mladog i omladinskog reprezentativca - Nemanju Petrovića i Miroslava Bogosavca. Ako bude trebalo, tu su Ivan Bandalovski, čak i Fabrisio...“

A zadnji vezni - utisak je da vam je tu potreban novajlija, makar na kvantitetu, jer su otišli Nikola Drinčić i Saša Marković, a stigao je „samo“ Marko Jevtović?
„Sa Markom Jevtovićem smo nadoknadili deo, tu su Glavčić, Ivan Petrović, može i Brašanac. Dobro smo popunjeni... Pokušali smo da angažujemo Branislava Jovanovića i Branka Jovičića, to su bile naše želje, spletom okolnosti nismo uspeli da ih ostvarimo... Jovičić je mlad igrač, ispratili smo kako je odigrao u Amkaru: 21 utakmica i četiri gola, svideo nam se njegov profil, dobio je bolju ponudu od Rusa, produžio vernost na još dve godine. Jovanović ima jako dobar ugovor u Izraelu...“

Crno-belima je ostalo pet dana do evropske premijere protiv Dile Gori, koja je ozbiljnost u nameri da se plasira u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pokazala tako što je doputovala u Beograd još u sredu.
„Imamo određenih podataka, malo su nas, priznajem, ograničili. Nisu imali generalnu probu, hteli smo da odemo, proverili sa agencijom koja im je u Turskoj organizovala pripreme - svi mečevi su im bili zatvoreni za javnost. Nismo bili u mogućnosti da ih vidimo na delu, no nećemo biti bez informacija, sigurno“, zaključio je Zoran Milinković, koji tokom razgovorima sa novinarima nije mogao da zna ono što će se desiti kasnije, u vidu informacije da Gabrijel Markinjos neće pojačati klub iz Humske 1.

Komentari / 0

Ostavite komentar