ИО ФСРС поручио Подрињу и Пролетеру: Испали сте!

Пролетеру из Теслића и Подрињу из Јање дефинитивно неће бити ублажене казне због намјештања и ова два клуба испадају у Другу лигу РС, одлучио је Извршни одбор ФСРС.

Фудбал 09.07.2015 | 22:00
ИО ФСРС поручио Подрињу и Пролетеру: Испали сте!

На сједници у Бањалуци Извршни одбор окончао поступак против ова два клуба и одбио приједлог за његову обнову.

Одбачене су и молбе клубова да им се ванредно ублажи казна због намјештања утакмица, чиме би они остали прволигаши.

“Одбијена је, једногласно, молба Фудбалског клуба Подриње (Јања) за ванредно ублажавање казне на одлуке Дисциплинске и Апелационе комисије ФСРС. Одбијена је, једногласно, молба Фудбалског клуба Пролетер (Теслић) за ванредно ублажавање казне на одлуке Дисциплинске и Апелационе космије ФСРС”, објављено је на сајту ФСРС.

Под предсједавањем Миле Ковачевића данас је у Бањалуци одржана 19. редовна сједница Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске са обимним дневним редом.

Због нерегуларности и намјештања последњег 26. кола на основу извештаја специјалних посматрача утакмице Леотар – Подриње (0:1) и Пролетер – Рудар Приједор (1:0) су регистроване као одигране, без уношења такмичарског епилога у табелу, а четири клуба су кажњена одузимање по шест бодова.

Након окончања поступка из Прве лиге РС у сезони 2014/15, поред гатачке Младости и Напретка из Доњег Шепка, дефинитивно испадају Подриње и Пролетер, док ће Дрина ХЕ из Вишеграда и Слобода из Мркоњић Града остати у Првој лиги РС.

На сједници ИО ФСРС у четвртак Усвојени су сви извјештаји комесара за такмичење и суђење Прве, других и регионалних лига ФСРс, осим такмичарског извјештаја Регионалне лиге исток који треба да се допуни.

Утврђени су састави Прве, других и регионалних лига Републике Српске за сезону 2015/16.

Једногласно је усвојена Одлука о календару такмичења по којем Прва лига почиње 8. августа, а завршана 21. новембра (јесењи дио), а друге и регионалне лиге 8, а завршавају 22. августа у такмичарској сезони 2015/16.

Извршни одбор ФСРС је једногласно смјенио координатора омладинских селекција као и све селекторе и стручне штабове омладинских репрезентација ФСРС.Комисија за женски фудбал ФСРС је распуштена и припремиће се нови састав исте.

На сједници Извршног одбора усвојено је још неколико одлука, углавном које се тичу организације такмичења.

Коментари / 0

Оставите коментар