IO FSRS poručio Podrinju i Proleteru: Ispali ste!

Proleteru iz Teslića i Podrinju iz Janje definitivno neće biti ublažene kazne zbog namještanja i ova dva kluba ispadaju u Drugu ligu RS, odlučio je Izvršni odbor FSRS.

Fudbal 09.07.2015 | 22:00
IO FSRS poručio Podrinju i Proleteru: Ispali ste!

Na sjednici u Banjaluci Izvršni odbor okončao postupak protiv ova dva kluba i odbio prijedlog za njegovu obnovu.

Odbačene su i molbe klubova da im se vanredno ublaži kazna zbog namještanja utakmica, čime bi oni ostali prvoligaši.

“Odbijena je, jednoglasno, molba Fudbalskog kluba Podrinje (Janja) za vanredno ublažavanje kazne na odluke Disciplinske i Apelacione komisije FSRS. Odbijena je, jednoglasno, molba Fudbalskog kluba Proleter (Teslić) za vanredno ublažavanje kazne na odluke Disciplinske i Apelacione kosmije FSRS”, objavljeno je na sajtu FSRS.

Pod predsjedavanjem Mile Kovačevića danas je u Banjaluci održana 19. redovna sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske sa obimnim dnevnim redom.

Zbog neregularnosti i namještanja poslednjeg 26. kola na osnovu izveštaja specijalnih posmatrača utakmice Leotar – Podrinje (0:1) i Proleter – Rudar Prijedor (1:0) su registrovane kao odigrane, bez unošenja takmičarskog epiloga u tabelu, a četiri kluba su kažnjena oduzimanje po šest bodova.

Nakon okončanja postupka iz Prve lige RS u sezoni 2014/15, pored gatačke Mladosti i Napretka iz Donjeg Šepka, definitivno ispadaju Podrinje i Proleter, dok će Drina HE iz Višegrada i Sloboda iz Mrkonjić Grada ostati u Prvoj ligi RS.

Na sjednici IO FSRS u četvrtak Usvojeni su svi izvještaji komesara za takmičenje i suđenje Prve, drugih i regionalnih liga FSRs, osim takmičarskog izvještaja Regionalne lige istok koji treba da se dopuni.

Utvrđeni su sastavi Prve, drugih i regionalnih liga Republike Srpske za sezonu 2015/16.

Jednoglasno je usvojena Odluka o kalendaru takmičenja po kojem Prva liga počinje 8. avgusta, a završana 21. novembra (jesenji dio), a druge i regionalne lige 8, a završavaju 22. avgusta u takmičarskoj sezoni 2015/16.

Izvršni odbor FSRS je jednoglasno smjenio koordinatora omladinskih selekcija kao i sve selektore i stručne štabove omladinskih reprezentacija FSRS.Komisija za ženski fudbal FSRS je raspuštena i pripremiće se novi sastav iste.

Na sjednici Izvršnog odbora usvojeno je još nekoliko odluka, uglavnom koje se tiču organizacije takmičenja.

Komentari / 0

Ostavite komentar