Вимблдон: Серена преко Шарапове до финала и Мугурусе!

Давне 2004. године Марија Шарапова је последњи пут победила Серену Вилијамс, а након 16 узастопних пораза стигао је и нови болни, 17. и то у полуфиналу Вимблдона у коме је Американка декласирала Рускињу са 6:2, 6:4.

Тенис 09.07.2015 | 18:40
Вимблдон: Серена преко Шарапове до финала и Мугурусе!

Серена Вилијамс је још једном показала да је за две класе изнад других играчица на свету! Американка је у полуфиналу Вимблдона савладала Марију Шарапову са 2:0 (6:2, 6:4) и на тај начин отишла на мегдан Гарбине Мугурузи у борби за своју седму титулу на Вимблдону.

Када Марија Шарапова сазна да игра са Сереном, вероватно јој није баш најбоље. Има катастрофалних 18 пораза и само две победе над Американком. Овај последји пораз био је известан од самог почетка меча. Већ у првом сервис гему изгубила је свој сервис, а затим још један у петом, и тако практично изгубила први сет.

Други део је почео изједначеније али је опет Американка направила брејк у одлучујућим моментима, тачније у петом сету што јој је билодовољно да се пласира у финале где ће се борити за своју седму титулу на Вимблдону, укупно 21. грен слем титулу.

Вилијамсова је у овом мечу имала 10 асова у односу на Машиних два, 26 винера наспрам само девет Рускиње. Американка ће се састати са Гарбине Мугурузом која је претходно била боља од Агњешке Радвањске.

Коментари / 0

Оставите коментар