Vimbldon: Serena preko Šarapove do finala i Muguruse!

Davne 2004. godine Marija Šarapova je poslednji put pobedila Serenu Vilijams, a nakon 16 uzastopnih poraza stigao je i novi bolni, 17. i to u polufinalu Vimbldona u kome je Amerikanka deklasirala Ruskinju sa 6:2, 6:4.

Tenis 09.07.2015 | 18:40
Vimbldon: Serena preko Šarapove do finala i Muguruse!

Serena Vilijams je još jednom pokazala da je za dve klase iznad drugih igračica na svetu! Amerikanka je u polufinalu Vimbldona savladala Mariju Šarapovu sa 2:0 (6:2, 6:4) i na taj način otišla na megdan Garbine Muguruzi u borbi za svoju sedmu titulu na Vimbldonu.

Kada Marija Šarapova sazna da igra sa Serenom, verovatno joj nije baš najbolje. Ima katastrofalnih 18 poraza i samo dve pobede nad Amerikankom. Ovaj posledji poraz bio je izvestan od samog početka meča. Već u prvom servis gemu izgubila je svoj servis, a zatim još jedan u petom, i tako praktično izgubila prvi set.

Drugi deo je počeo izjednačenije ali je opet Amerikanka napravila brejk u odlučujućim momentima, tačnije u petom setu što joj je bilodovoljno da se plasira u finale gde će se boriti za svoju sedmu titulu na Vimbldonu, ukupno 21. gren slem titulu.

Vilijamsova je u ovom meču imala 10 asova u odnosu na Mašinih dva, 26 vinera naspram samo devet Ruskinje. Amerikanka će se sastati sa Garbine Muguruzom koja je prethodno bila bolja od Agnješke Radvanjske.

Komentari / 0

Ostavite komentar