ЛЕ: Сурова реалност! Звездин опроштај у ''сезони купања''!

Крај на почетку европског пута! Црвена звезда се осрамотила, и у реваншу је на гостовању поражена од фудбалера Каирата са 2:1 (1:0), па је од казахстанске екипе елиминисана са укупно 4:1 у првом колу квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 09.07.2015 | 18:00
ЛЕ: Сурова реалност! Звездин опроштај у ''сезони купања''!

Колико год тренер Миодраг Божовић рекао да Европа није била циљ ове сезоне, ово је свакако испод Звездиног нивоа.

У својим редовима има четири златна "орлића" са Мундијалита, амбиције су увек највише у домаћим оквирима и у европским не могу да буду избацивање на самом почетку такмичења од тимова из Казахстана, без обзира колико је њихов фудбал у експанзији.

Капитен Предраг Рајковић је рекао да ће бити срамота ако испадну и јесте срамота, а он је одбранама међу најзаслужнијима зашто рана од 4:1 није још болнија. За разлику од њега, многи би морали да се замисле да ли су достојни Звездиног дреса.

Прво полувреме: Шансе на обе стране, Звезда погодила пречку, а Каират мрежу
Сусрет је почео приликом за казахстански тим тако што је Гоху врло лако прошао кроз одбрану наше екипе и из добре прилике шутирао преко гола Рајковића. Узвратили су црвено-бели преко Јовића и Анђелковића, након чијег центаршута су се изборили за корнер.

У петом минуту је и Веред опробао ударац са око 20 метара, да би недуго затим опет Гоху умакао штоперима Звезде, али је Рајковић правовремено истрчао ван казненог простора и уклизавањем избацио лопту у аут.

Нападач Каирата из Обале Слоноваче је био неухватљив за Мбођа, коме је побегао и трећи пут у кратком периоду, међутим, шутирао је поред десне стативе из друге добре шансе.

И једни и други су били врло разиграни од самог почетка, па је и покушај Катаија са дистанце изблокиран на истеку 10. минута. Домаћи је четири минута касније преко капитена Исламхана могао да буде далеко опаснији да његов ударац искоса са десне стране није отишао далеко поред даље стативе, а затим је и Рендулић добрим клизећим стартом на око 35 метара спречио Гохуа да се избије сам испред Рајковића.

Ређала су се узбуђења пред оба гола и црвено-бели су одговорили у 24. минуту фантастичним покушајем Саше Стојановића чији је ударац заустила пречка од које се лопта одбила метар-два испред гол-линије. Управо са тог места је недуго затим интервенисао један од дефанзиваца Каирата и спречио да лопта заврши у мрежи.

Казахстанци су први успели да крунишу иницијативу - у 29. минуту су дупли пас по левом крилу одиграли Гоху и Исламхан који је матирао Рајковића шутем у доњи десни угао за 1:0, па су Звезди била потребна три поготка да би прошла даље.

Кренули су гости бар по изједначење до краја првог полувремена и Рендулић је главом из гужве ставио на муке голмана Плотникова. Чувар мреже домаћина је зауставио и покушај Вереда, док је на другој страни Мбођ пред одлазак на предах добио једну битку са Гохуом и уклизавањем у шеснаестерцу избацио лопту у корнер, и спречио га да угрози Рајковића.

Друго полувреме: Чудо се није догодило, тужан Звездин крај!
Тек што су се играчи вратили из свлачионица, Звезда је добила други гол, укупно губи са 4:0 рачунајући и први меч, и налазила се пред немогућом мисијом до краја утакмице.

Опет се Гоху на левом боку побринуо да дефанзивци црвено-белих делују као почетници, додао до Куата који је готово петом у паду приликом окрета, од десне стативе послао лопту у мрежу за 2:0 од 47. минута.

Мало је недостајало да буде 3:0 пет минута касније када је сјајни Гоху искористио нови кикс у одбрани гостију, Анђелковић није успео да га стигне, али је брзоноги нападач са десне стране шутирао поред даље стативе.

Свесни су били Миодраг Божовић и његови изабраници да им је потребно било чудо у виду четири поготка, међутим, бар су се трудили. Катаи и Паркер су комбиновали и акција је завршена ударцем поред гола, да би потом Рајковић укротио "бомбу" Исаела са 20 метара. Пробао је и Катаи из слободњака са више од 30 метара, добро гађао горњи леви угао и натерао Плотникова да се истакне у 58. минуту.

И његов колега Рајковић је знао да покаже квалитет, није без разлога био најбољи голман недавно завршеног Мундијалита, па је одбранио ко зна који покушај Гохуа да се упише у стрелце и као у првом сусрету био најзаслужнији што му се мрежа није више пута затресла. Капитен Звезде је и у 75. минуту правовремено истрчао далеко од гола и још једном покрио "рупу" насталу у одбрани испред њега.

Једино што су његови саиграчи успели је да пет минута пре краја постигну почасни погодак - млади Вукан Савићевић је из пенала погодио десни угао и смањио на 2:1, а претходно је Катаи изнудио најстрожу казну у дуелу са Марковићем.

Каират - Црвена звезда 2:1 (1:0)
Стрелци: Исламхан у 29. и Куат у 47. минуту за Каират, а Савићевић у 85. (пен) за Црвену звезду.
Стадион: Централни у Алматију. Судија: Бариш Шимшек (Турска).

Каират: Плотников, Соареш, Гурман, Марковић, Исламхан (од 66. Сержињо), Барбоса, Гоху, Куантајев, Ријера, Лунин, Куат (од 84. Дарабајев).

Црвена звезда: Рајковић, Петковић (од 46. Цветковић), Мбођ, Рендулић, Анђелковић, Стојановић, Савићевић, Веред (од 70. Гаврић), Катаи, Паркер (од 60. Орландић), Јовић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Реално

09.07.2015 16:41

Ако ћемо реално један исподпросјечан европски клуб је нашем представнику очитао лекцију и из фудбала јер су могли добити са двоцифреним резултатом по шансама, и из организације клуба и инфраструктуре, једино по атмосфери су слабији али свакако не и много слабији јер је стадион прелијеп, испуњен и владала је права спортска и фудбалска атмосфера. Звезда имам утисак у првенству посљедњих година је међу 2 само из политичких разлога у супротном како објаснити да у Европи не може маћи и доживљава туш за тушем. Па и Чука и Воша ће проћи даље, и Партизан претпостављам а Звезда остаје црна врана српског фудбала, презадужена и спортски понижена

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

09.07.2015 17:39

Тренер изјави да није циљ играти у Европи ове године.Одмах га отјерати.Сваком клубу па и оном са Малте,Андоре итд.циљ је играње у Европи,јер за сваки освојени бод се добијају паре.Све то треба расјерати од предсједника клуба до руководства.

ОДГОВОРИТЕ