LE: Surova realnost! Zvezdin oproštaj u ''sezoni kupanja''!

Kraj na početku evropskog puta! Crvena zvezda se osramotila, i u revanšu je na gostovanju poražena od fudbalera Kairata sa 2:1 (1:0), pa je od kazahstanske ekipe eliminisana sa ukupno 4:1 u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 09.07.2015 | 18:00
LE: Surova realnost! Zvezdin oproštaj u ''sezoni kupanja''!

Koliko god trener Miodrag Božović rekao da Evropa nije bila cilj ove sezone, ovo je svakako ispod Zvezdinog nivoa.

U svojim redovima ima četiri zlatna "orlića" sa Mundijalita, ambicije su uvek najviše u domaćim okvirima i u evropskim ne mogu da budu izbacivanje na samom početku takmičenja od timova iz Kazahstana, bez obzira koliko je njihov fudbal u ekspanziji.

Kapiten Predrag Rajković je rekao da će biti sramota ako ispadnu i jeste sramota, a on je odbranama među najzaslužnijima zašto rana od 4:1 nije još bolnija. Za razliku od njega, mnogi bi morali da se zamisle da li su dostojni Zvezdinog dresa.

Prvo poluvreme: Šanse na obe strane, Zvezda pogodila prečku, a Kairat mrežu
Susret je počeo prilikom za kazahstanski tim tako što je Gohu vrlo lako prošao kroz odbranu naše ekipe i iz dobre prilike šutirao preko gola Rajkovića. Uzvratili su crveno-beli preko Jovića i Anđelkovića, nakon čijeg centaršuta su se izborili za korner.

U petom minutu je i Vered oprobao udarac sa oko 20 metara, da bi nedugo zatim opet Gohu umakao štoperima Zvezde, ali je Rajković pravovremeno istrčao van kaznenog prostora i uklizavanjem izbacio loptu u aut.

Napadač Kairata iz Obale Slonovače je bio neuhvatljiv za Mbođa, kome je pobegao i treći put u kratkom periodu, međutim, šutirao je pored desne stative iz druge dobre šanse.

I jedni i drugi su bili vrlo razigrani od samog početka, pa je i pokušaj Kataija sa distance izblokiran na isteku 10. minuta. Domaći je četiri minuta kasnije preko kapitena Islamhana mogao da bude daleko opasniji da njegov udarac iskosa sa desne strane nije otišao daleko pored dalje stative, a zatim je i Rendulić dobrim klizećim startom na oko 35 metara sprečio Gohua da se izbije sam ispred Rajkovića.

Ređala su se uzbuđenja pred oba gola i crveno-beli su odgovorili u 24. minutu fantastičnim pokušajem Saše Stojanovića čiji je udarac zaustila prečka od koje se lopta odbila metar-dva ispred gol-linije. Upravo sa tog mesta je nedugo zatim intervenisao jedan od defanzivaca Kairata i sprečio da lopta završi u mreži.

Kazahstanci su prvi uspeli da krunišu inicijativu - u 29. minutu su dupli pas po levom krilu odigrali Gohu i Islamhan koji je matirao Rajkovića šutem u donji desni ugao za 1:0, pa su Zvezdi bila potrebna tri pogotka da bi prošla dalje.

Krenuli su gosti bar po izjednačenje do kraja prvog poluvremena i Rendulić je glavom iz gužve stavio na muke golmana Plotnikova. Čuvar mreže domaćina je zaustavio i pokušaj Vereda, dok je na drugoj strani Mbođ pred odlazak na predah dobio jednu bitku sa Gohuom i uklizavanjem u šesnaestercu izbacio loptu u korner, i sprečio ga da ugrozi Rajkovića.

Drugo poluvreme: Čudo se nije dogodilo, tužan Zvezdin kraj!
Tek što su se igrači vratili iz svlačionica, Zvezda je dobila drugi gol, ukupno gubi sa 4:0 računajući i prvi meč, i nalazila se pred nemogućom misijom do kraja utakmice.

Opet se Gohu na levom boku pobrinuo da defanzivci crveno-belih deluju kao početnici, dodao do Kuata koji je gotovo petom u padu prilikom okreta, od desne stative poslao loptu u mrežu za 2:0 od 47. minuta.

Malo je nedostajalo da bude 3:0 pet minuta kasnije kada je sjajni Gohu iskoristio novi kiks u odbrani gostiju, Anđelković nije uspeo da ga stigne, ali je brzonogi napadač sa desne strane šutirao pored dalje stative.

Svesni su bili Miodrag Božović i njegovi izabranici da im je potrebno bilo čudo u vidu četiri pogotka, međutim, bar su se trudili. Katai i Parker su kombinovali i akcija je završena udarcem pored gola, da bi potom Rajković ukrotio "bombu" Isaela sa 20 metara. Probao je i Katai iz slobodnjaka sa više od 30 metara, dobro gađao gornji levi ugao i naterao Plotnikova da se istakne u 58. minutu.

I njegov kolega Rajković je znao da pokaže kvalitet, nije bez razloga bio najbolji golman nedavno završenog Mundijalita, pa je odbranio ko zna koji pokušaj Gohua da se upiše u strelce i kao u prvom susretu bio najzaslužniji što mu se mreža nije više puta zatresla. Kapiten Zvezde je i u 75. minutu pravovremeno istrčao daleko od gola i još jednom pokrio "rupu" nastalu u odbrani ispred njega.

Jedino što su njegovi saigrači uspeli je da pet minuta pre kraja postignu počasni pogodak - mladi Vukan Savićević je iz penala pogodio desni ugao i smanjio na 2:1, a prethodno je Katai iznudio najstrožu kaznu u duelu sa Markovićem.

Kairat - Crvena zvezda 2:1 (1:0)
Strelci: Islamhan u 29. i Kuat u 47. minutu za Kairat, a Savićević u 85. (pen) za Crvenu zvezdu.
Stadion: Centralni u Almatiju. Sudija: Bariš Šimšek (Turska).

Kairat: Plotnikov, Soareš, Gurman, Marković, Islamhan (od 66. Seržinjo), Barbosa, Gohu, Kuantajev, Rijera, Lunin, Kuat (od 84. Darabajev).

Crvena zvezda: Rajković, Petković (od 46. Cvetković), Mbođ, Rendulić, Anđelković, Stojanović, Savićević, Vered (od 70. Gavrić), Katai, Parker (od 60. Orlandić), Jović.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Realno

09.07.2015 16:41

Ako ćemo realno jedan ispodprosječan evropski klub je našem predstavniku očitao lekciju i iz fudbala jer su mogli dobiti sa dvocifrenim rezultatom po šansama, i iz organizacije kluba i infrastrukture, jedino po atmosferi su slabiji ali svakako ne i mnogo slabiji jer je stadion prelijep, ispunjen i vladala je prava sportska i fudbalska atmosfera. Zvezda imam utisak u prvenstvu posljednjih godina je među 2 samo iz političkih razloga u suprotnom kako objasniti da u Evropi ne može maći i doživljava tuš za tušem. Pa i Čuka i Voša će proći dalje, i Partizan pretpostavljam a Zvezda ostaje crna vrana srpskog fudbala, prezadužena i sportski ponižena

ODGOVORITE
Name

333

09.07.2015 17:39

Trener izjavi da nije cilj igrati u Evropi ove godine.Odmah ga otjerati.Svakom klubu pa i onom sa Malte,Andore itd.cilj je igranje u Evropi,jer za svaki osvojeni bod se dobijaju pare.Sve to treba rasjerati od predsjednika kluba do rukovodstva.

ODGOVORITE