Вимблдон: Мугуруса прва до финала!

Шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруса пласирала се у финале Вимблдона тријумфом над Пољакињом Агњешком Радвањском у три сета.

Тенис 09.07.2015 | 17:20
Вимблдон: Мугуруса прва до финала!

Мугуруса, 20. носилац у Лондону, изненадила је Радвањску са 6:2, 3:6, 6:3, после скоро два сата игре.

У борби за титулу, у суботу, Шпанкиња ће се састати са победницом сусрета између најбоље тенисерке света Серене Вилијамс и Рускиње Марије Шарапове.

Мугуруса је на тај начин остварила свој најбољи пласман на неком Грен слему, пошто је претходно најдаље отишла до четвртфинала – на Ролан Гаросу ове и прошле године.

Шпанска тенисерка је од почетка меча успоставила контролу, лако је освајала своје сервис гемове, да би потом мучила Радвањску. Већ у првом гему је дошла до брејка, да би поново одузела сервис Пољакињи у петом гему и потом је брзо и лако завршила сет.

У истом ритму, Мугуруса је наставила и у другом сету, направивши брејк у првом гему, да би потом обе биле сигурне на својим сервисима.

Међутим, у шестом гему Радвањска узвраћа брејк, прави нови два гема касније и узвраћа за 1:1 у сетовима са 6:3.

На старту трећег сета Радвањска је направила брејк и најавила преокрет, међутим, одмах губи предност, Мугуруса преузима контролу, те новим брејком у шестом гему стиже до највеће победе у каријери.

Коментари / 0

Оставите коментар