Vimbldon: Mugurusa prva do finala!

Španska teniserka Garbinje Mugurusa plasirala se u finale Vimbldona trijumfom nad Poljakinjom Agnješkom Radvanjskom u tri seta.

Tenis 09.07.2015 | 17:20
Vimbldon: Mugurusa prva do finala!

Mugurusa, 20. nosilac u Londonu, iznenadila je Radvanjsku sa 6:2, 3:6, 6:3, posle skoro dva sata igre.

U borbi za titulu, u subotu, Špankinja će se sastati sa pobednicom susreta između najbolje teniserke sveta Serene Vilijams i Ruskinje Marije Šarapove.

Mugurusa je na taj način ostvarila svoj najbolji plasman na nekom Gren slemu, pošto je prethodno najdalje otišla do četvrtfinala – na Rolan Garosu ove i prošle godine.

Španska teniserka je od početka meča uspostavila kontrolu, lako je osvajala svoje servis gemove, da bi potom mučila Radvanjsku. Već u prvom gemu je došla do brejka, da bi ponovo oduzela servis Poljakinji u petom gemu i potom je brzo i lako završila set.

U istom ritmu, Mugurusa je nastavila i u drugom setu, napravivši brejk u prvom gemu, da bi potom obe bile sigurne na svojim servisima.

Međutim, u šestom gemu Radvanjska uzvraća brejk, pravi novi dva gema kasnije i uzvraća za 1:1 u setovima sa 6:3.

Na startu trećeg seta Radvanjska je napravila brejk i najavila preokret, međutim, odmah gubi prednost, Mugurusa preuzima kontrolu, te novim brejkom u šestom gemu stiže do najveće pobede u karijeri.

Komentari / 0

Ostavite komentar