ЕЛ: Звезда против Реала, Фенера, Бајерна и Химкија!

Кошаркаши Црвене звезде играће у групи А Евролиге са Реалом, Фенербахчеом, Химкијем, Бајерном и Стразбуром, одлучено је жребом у Барселони.

Кошарка 09.07.2015 | 16:40
ЕЛ: Звезда против Реала, Фенера, Бајерна и Химкија!

Нова сезона Евролиге почиње средином октобра, а 'црвено-бели' ће у првом колу угостити Фенербахче, који са клупе води Жељко Обрадовић, а чије боје бране репрезентативац Србије Богдан Богдановић и бивши играч Звезде Перо Антић.

Без сумње, Звезда је извукла најјачу групу у Евролиги, пошто ће јој ривали бити шампион Европе и Шпаније, јак Фенербахче, освајач Еврокупа, као и увек незгодни Бајерн и Стразбур.

'Црвено-бели' ће тако током наредне сезоне одмерити снаге и са својим бившим тренером Светиславом Пешићем и некадашњим играчима Владимиром Штимцем, који су тренутно у Бајерну, Тадијом Драгићевићем, који је узданица Стразбура. Не треба заборавити ни дуеле са Василијем Мицићем и Душком Савановићем, који као Штимац бране боје Бајерна.

Састави група:
А: Реал, Фенербахче, Химки, Црвена звезда, Бајерн, Стразбур.
Б: Олимпијакос, Анадолу Ефес, Лаборал Куча, Емпорио Армани, Цедевита, Лимож.
Ц: Барселона, Панатинаикос, Локомотива, Жалгирис, Пинар Каршијака, Зијелона Гора.
Д: ЦСКА, Макаби, Уникаха, Бросе Баскетс, Дарушафака, Динамо Сасари.

Од свих ривала са којима ће играти наредне сезоне, изабраници Дејана Радоњића су у последње две сезоне играли само са Реалом, и то у прошлом издању Евролиге, и доживели су два пораза.

Звезда ће трећу годину заредом учествовати у најјачем европском клупском такмичењу, а прошле сезоне, током које је освојила 'триплу круну', остварила је најбољи пласман тиме што је играла Топ16 фазу.

У групи Б наћи ће се Олимпијакос, Анадолу Ефес, Лаборал Куча, Емпорио Армани, Цедевита и Лимож. Групу Ц ће чинити Барселона, Панатинаикос, Локомотива, Жалгирис, Пинар Каршијака и Зијелона Гора, док ће у групи Д играти ЦСКА, Макаби, Уникаха, Бросе Баскетс, Дарушафака и Динамо Сасари.

Дејан Радоњић: Изузетно јака група

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је за „Спорт клуб“ да његове изабранике чека тешка група у Евролиги, али да је рано причати о амбицијама.

„Група је изузетно јака, са тимовима који су прављени за врх Евролиге. Реал и Фенербахче су активни у прелазном року, Химки има велики буџет, од Бајерна много треба очекивати, и ту смо ми који покушавамо да будемо конкурентни. У овом тренутку је рано за анализу, тимови се тек формирају, а слична ситуација је са нама. Треба да надокнадимо носиоце, што неће бити лако, а када тимови буду формирани, моћи ћемо да направимо процену шта бисмо могли“, истакао је Радоњић.

Капитен Црвене звезде Лука Митровић сложио се са својим тренером и истакао да је Стразбур једина непознаница.

„Реал и Фенербахче су учествовали ове године на ’фајнал фору’, у нову сезону улазе са истим амбицијама. Химки је освајач Еврокупа, тим са великим буџетом, а колико су моћни показује чињеница да су прошле године довелики Рајса, који је био МВП Евролиге претходне сезоне, иако нису играли Евролигу. Бајерн такође има тим који је из године у годину све јачи, финансијски је снажан, док нам је Стразбур непознаница“, нагласио је Митровић.

Коментари / 0

Оставите коментар