EL: Zvezda protiv Reala, Fenera, Bajerna i Himkija!

Košarkaši Crvene zvezde igraće u grupi A Evrolige sa Realom, Fenerbahčeom, Himkijem, Bajernom i Strazburom, odlučeno je žrebom u Barseloni.

Košarka 09.07.2015 | 16:40
EL: Zvezda protiv Reala, Fenera, Bajerna i Himkija!

Nova sezona Evrolige počinje sredinom oktobra, a 'crveno-beli' će u prvom kolu ugostiti Fenerbahče, koji sa klupe vodi Željko Obradović, a čije boje brane reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović i bivši igrač Zvezde Pero Antić.

Bez sumnje, Zvezda je izvukla najjaču grupu u Evroligi, pošto će joj rivali biti šampion Evrope i Španije, jak Fenerbahče, osvajač Evrokupa, kao i uvek nezgodni Bajern i Strazbur.

'Crveno-beli' će tako tokom naredne sezone odmeriti snage i sa svojim bivšim trenerom Svetislavom Pešićem i nekadašnjim igračima Vladimirom Štimcem, koji su trenutno u Bajernu, Tadijom Dragićevićem, koji je uzdanica Strazbura. Ne treba zaboraviti ni duele sa Vasilijem Micićem i Duškom Savanovićem, koji kao Štimac brane boje Bajerna.

Sastavi grupa:
A: Real, Fenerbahče, Himki, Crvena zvezda, Bajern, Strazbur.
B: Olimpijakos, Anadolu Efes, Laboral Kuča, Emporio Armani, Cedevita, Limož.
C: Barselona, Panatinaikos, Lokomotiva, Žalgiris, Pinar Karšijaka, Zijelona Gora.
D: CSKA, Makabi, Unikaha, Brose Baskets, Darušafaka, Dinamo Sasari.

Od svih rivala sa kojima će igrati naredne sezone, izabranici Dejana Radonjića su u poslednje dve sezone igrali samo sa Realom, i to u prošlom izdanju Evrolige, i doživeli su dva poraza.

Zvezda će treću godinu zaredom učestvovati u najjačem evropskom klupskom takmičenju, a prošle sezone, tokom koje je osvojila 'triplu krunu', ostvarila je najbolji plasman time što je igrala Top16 fazu.

U grupi B naći će se Olimpijakos, Anadolu Efes, Laboral Kuča, Emporio Armani, Cedevita i Limož. Grupu C će činiti Barselona, Panatinaikos, Lokomotiva, Žalgiris, Pinar Karšijaka i Zijelona Gora, dok će u grupi D igrati CSKA, Makabi, Unikaha, Brose Baskets, Darušafaka i Dinamo Sasari.

Dejan Radonjić: Izuzetno jaka grupa

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je za „Sport klub“ da njegove izabranike čeka teška grupa u Evroligi, ali da je rano pričati o ambicijama.

„Grupa je izuzetno jaka, sa timovima koji su pravljeni za vrh Evrolige. Real i Fenerbahče su aktivni u prelaznom roku, Himki ima veliki budžet, od Bajerna mnogo treba očekivati, i tu smo mi koji pokušavamo da budemo konkurentni. U ovom trenutku je rano za analizu, timovi se tek formiraju, a slična situacija je sa nama. Treba da nadoknadimo nosioce, što neće biti lako, a kada timovi budu formirani, moći ćemo da napravimo procenu šta bismo mogli“, istakao je Radonjić.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović složio se sa svojim trenerom i istakao da je Strazbur jedina nepoznanica.

„Real i Fenerbahče su učestvovali ove godine na ’fajnal foru’, u novu sezonu ulaze sa istim ambicijama. Himki je osvajač Evrokupa, tim sa velikim budžetom, a koliko su moćni pokazuje činjenica da su prošle godine doveliki Rajsa, koji je bio MVP Evrolige prethodne sezone, iako nisu igrali Evroligu. Bajern takođe ima tim koji je iz godine u godinu sve jači, finansijski je snažan, dok nam je Strazbur nepoznanica“, naglasio je Mitrović.

Komentari / 0

Ostavite komentar