Ухапшени службеник биће суспендован

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак најавио је данас да ће, након званичног обавјештења Тужилаштва БиХ о хапшењу службеника овог министарства, започети процедура за његову суспензију.

Босна и Херцеговина 09.07.2015 | 19:00
Ухапшени службеник биће суспендован

"Највећи број наших дипломата и службеника ради свој посао часно и поштено, и зато сви појединачни случајеви корупције и злоупотребе морају и биће санкционисани. Министарство, бар док сам ја на његовом челу, неће толерисати ни најмање облике корупције, а камоли кривична дјела која су се десила у овом случају", рекао је Црнадак на конференцији за новинаре у Сарајеву.

Он је навео да је јуче усмено обавијештен од Тужилаштва БиХ да је ухапшен службеник Министарства иностраних послова БиХ који је радио на позицији савјетника за конзуларне послове у амбасади у Паризу.

Црнадак је додао да је обавијештен да је у овом случају ријеч о незаконитом издавању докумената и омогућавању боравка и путовања за већи број лица, што представља апсолутно непримјерен и неприхватљив чин за некога ко ради у државној служби, а посебно ко представља БиХ у свијету.

Он је навео да је ријеч о заједничкој акцији тужилаштава Француске и БиХ, која је вођена у тајности претходних седмица и мјесеци, те да је и Министарство иностраних послова БиХ било укључено у ове активности у посљедње вријеме и у оквиру својих надлежности предузело радње неопходне за успјешан завршетак акције.

Црнадак је напоменуо да ће све детаље акције, као и званичну потврду идентитета ухапшеног службеника дати Тужилаштво БиХ.

Федерални медији наводе да је јуче у Сарајеву ухапшен Велид Хамдичевић, у предмету кодног назива "ЦД", који проводи заједнички истражни тим из БиХ и Француске, а односи се на кривична дјела организованог криминала и трговине људима.

Наводи се да је Хамдичевић поријеклом из Завидовића, а да некада обављао функцију директора Центра службе безбједности Зеница.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЦД

09.07.2015 11:39

Провјерите ви прво ко се све води као вас запослени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

09.07.2015 11:57

Хапсе Капетана Драгана пустају на слободу Насера Орица, Руси обарају сребреницку резолуцију , Тадиц се клањо а сада хоце и Вуциц да се клања, не хапсе крупне рибе из врха дрзаве него овог јаду, партизанцица, Опозиција даје кредит тузиластву БиХ док јој председник расписује референдум... Веро наса ко те уби реци убисе ме са српског трона и олтара зреци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

09.07.2015 12:20

Биће суспендован на пар мјесеци а онда ће бити враћен на то мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

09.07.2015 18:29

Министре, када ће те очистити крминалне репове иза бивших министара, Алкалаја и Иванића. То што су они напримали у МиП нема нигдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XX

09.07.2015 20:37

Нека одмах предје у УИО, тамо се овакви наградјују и добијају сефовска мјеста.Крагуљ из затвора на сефовско мјесто,тко има оптузницу нема нити дисциплински нити суспензију,само настрада онај тко нема никога и тко је ницији,а усто није добар климоглавац и није послусник сефу за прљаве радње којих има у изобиљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хуго

10.07.2015 00:51

Ма ја такве суспендују И исплате добре паре И онда нико ником висе се И не прица о томе.

ОДГОВОРИТЕ