Uhapšeni službenik biće suspendovan

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak najavio je danas da će, nakon zvaničnog obavještenja Tužilaštva BiH o hapšenju službenika ovog ministarstva, započeti procedura za njegovu suspenziju.

Bosna i Hercegovina 09.07.2015 | 19:00
Uhapšeni službenik biće suspendovan

"Najveći broj naših diplomata i službenika radi svoj posao časno i pošteno, i zato svi pojedinačni slučajevi korupcije i zloupotrebe moraju i biće sankcionisani. Ministarstvo, bar dok sam ja na njegovom čelu, neće tolerisati ni najmanje oblike korupcije, a kamoli krivična djela koja su se desila u ovom slučaju", rekao je Crnadak na konferenciji za novinare u Sarajevu.

On je naveo da je juče usmeno obaviješten od Tužilaštva BiH da je uhapšen službenik Ministarstva inostranih poslova BiH koji je radio na poziciji savjetnika za konzularne poslove u ambasadi u Parizu.

Crnadak je dodao da je obaviješten da je u ovom slučaju riječ o nezakonitom izdavanju dokumenata i omogućavanju boravka i putovanja za veći broj lica, što predstavlja apsolutno neprimjeren i neprihvatljiv čin za nekoga ko radi u državnoj službi, a posebno ko predstavlja BiH u svijetu.

On je naveo da je riječ o zajedničkoj akciji tužilaštava Francuske i BiH, koja je vođena u tajnosti prethodnih sedmica i mjeseci, te da je i Ministarstvo inostranih poslova BiH bilo uključeno u ove aktivnosti u posljednje vrijeme i u okviru svojih nadležnosti preduzelo radnje neophodne za uspješan završetak akcije.

Crnadak je napomenuo da će sve detalje akcije, kao i zvaničnu potvrdu identiteta uhapšenog službenika dati Tužilaštvo BiH.

Federalni mediji navode da je juče u Sarajevu uhapšen Velid Hamdičević, u predmetu kodnog naziva "CD", koji provodi zajednički istražni tim iz BiH i Francuske, a odnosi se na krivična djela organizovanog kriminala i trgovine ljudima.

Navodi se da je Hamdičević porijeklom iz Zavidovića, a da nekada obavljao funkciju direktora Centra službe bezbjednosti Zenica.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

CD

09.07.2015 11:39

Provjerite vi prvo ko se sve vodi kao vas zaposleni.

ODGOVORITE
Name

Serafim

09.07.2015 11:57

Hapse Kapetana Dragana pustaju na slobodu Nasera Orica, Rusi obaraju srebrenicku rezoluciju , Tadic se klanjo a sada hoce i Vucic da se klanja, ne hapse krupne ribe iz vrha drzave nego ovog jadu, partizancica, Opozicija daje kredit tuzilastvu BiH dok joj predsednik raspisuje referendum... Vero nasa ko te ubi reci ubise me sa srpskog trona i oltara zreci.

ODGOVORITE
Name

lolo

09.07.2015 12:20

Biće suspendovan na par mjeseci a onda će biti vraćen na to mjesto.

ODGOVORITE
Name

kameleon

09.07.2015 18:29

Ministre, kada će te očistiti krminalne repove iza bivših ministara, Alkalaja i Ivanića. To što su oni naprimali u MiP nema nigdje.

ODGOVORITE
Name

XX

09.07.2015 20:37

Neka odmah predje u UIO, tamo se ovakvi nagradjuju i dobijaju sefovska mjesta.Kragulj iz zatvora na sefovsko mjesto,tko ima optuznicu nema niti disciplinski niti suspenziju,samo nastrada onaj tko nema nikoga i tko je niciji,a usto nije dobar klimoglavac i nije poslusnik sefu za prljave radnje kojih ima u izobilju.

ODGOVORITE
Name

hugo

10.07.2015 00:51

Ma ja takve suspenduju I isplate dobre pare I onda niko nikom vise se I ne prica o tome.

ODGOVORITE