Новак: 50! 650! И тјера даље...!

Бранилац титуле на Вимблдону победом над Марином Чилићем рутински изборио пласман у полуфинале, где ће га чекати Ришар Гаске.

Тенис 10.07.2015 | 08:00
Новак: 50! 650! И тјера даље...!

Новак Ђоковић је направио још један велики корак ка одбрани круне на Вимблдону.

Победом над Марином Чилићем у три сета (6:4, 6:4, 6:4) стигао је до пласмана у полуфинале.

"Сасвим солидно сам одрадио меч, с обзиром на то да да сам у осмини финала имао веома тежак дуел против Кевина Андерсона, који је трајао пет сетова. Нисам знао како ће моје тело да реагује, како ћу да се осећам после напорне борбе, али веровао сам да ћу играти добро. То сам и урадио", изјавио је Ђоковић после меча на Централном терену.

Новак је одиграо 13. меч против Чилића и уписао исто толико победа.

Тријумфом против Хрвата забележио је 50. победу на Вимблдону, укупно 650. у каријери, којом је изборио 27. полуфинале на гренд слем турнирима.

"Поносан сам на то достигнуће. Имам 28 година и волим овај спорт, цео живот се бавим њиме. Трудићу се, као и сви остали, да останем у врху и бележим и даље добре резултате", рекао је први рекет света.

Новак ривал за улазак у финале биће Ришар Гаске, који је после мератаона срушио Стена Вавринку - 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9.

"Гаске је један од најталентованијихи играча на туру, дуго га познајем... Има варијација у игри, иако делује да његова игра није прилагођива за траву, он је на тој подлози правио најбоље гренд слем резултате. Верујем да неће бити превише обузет важношћу меча, верујем да ће изаћи с намером да победи, а напредовао је и физички", рекао је Ђоковић.

Други полуфинални пар чине Швајцарац Роџер Федерер и Британац Енди Мареј.

Федерер јепобедио Француза Жила Симона са 6:3, 7:5, 6:2, док је Мареј славио против Канађанина Васека Поспишила - 6:4, 7:5, 6:4.

Новак је причао и о свом тиму, који је специфичан и по томе што се поздравља песницом окупљен у групи. Главну реч ту води Борис Бекер.

"Борис је тај који сваки дан нешто ново каже и тако на неки начин обележимо почетак дана, ојачамо повезаност у тиму и мотивишемо се. Тражимо мотивацију и инспирацију, заједништво... То ми помаже да будем бољи на терену. То су углавном позитивне поруке које имају за циљ да ме охрабре, стимулишу и подстакну да на терену дајем више", објаснио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар