Novak: 50! 650! I tjera dalje...!

Branilac titule na Vimbldonu pobedom nad Marinom Čilićem rutinski izborio plasman u polufinale, gde će ga čekati Rišar Gaske.

Tenis 10.07.2015 | 08:00
Novak: 50! 650! I tjera dalje...!

Novak Đoković je napravio još jedan veliki korak ka odbrani krune na Vimbldonu.

Pobedom nad Marinom Čilićem u tri seta (6:4, 6:4, 6:4) stigao je do plasmana u polufinale.

"Sasvim solidno sam odradio meč, s obzirom na to da da sam u osmini finala imao veoma težak duel protiv Kevina Andersona, koji je trajao pet setova. Nisam znao kako će moje telo da reaguje, kako ću da se osećam posle naporne borbe, ali verovao sam da ću igrati dobro. To sam i uradio", izjavio je Đoković posle meča na Centralnom terenu.

Novak je odigrao 13. meč protiv Čilića i upisao isto toliko pobeda.

Trijumfom protiv Hrvata zabeležio je 50. pobedu na Vimbldonu, ukupno 650. u karijeri, kojom je izborio 27. polufinale na grend slem turnirima.

"Ponosan sam na to dostignuće. Imam 28 godina i volim ovaj sport, ceo život se bavim njime. Trudiću se, kao i svi ostali, da ostanem u vrhu i beležim i dalje dobre rezultate", rekao je prvi reket sveta.

Novak rival za ulazak u finale biće Rišar Gaske, koji je posle merataona srušio Stena Vavrinku - 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9.

"Gaske je jedan od najtalentovanijihi igrača na turu, dugo ga poznajem... Ima varijacija u igri, iako deluje da njegova igra nije prilagođiva za travu, on je na toj podlozi pravio najbolje grend slem rezultate. Verujem da neće biti previše obuzet važnošću meča, verujem da će izaći s namerom da pobedi, a napredovao je i fizički", rekao je Đoković.

Drugi polufinalni par čine Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Marej.

Federer jepobedio Francuza Žila Simona sa 6:3, 7:5, 6:2, dok je Marej slavio protiv Kanađanina Vaseka Pospišila - 6:4, 7:5, 6:4.

Novak je pričao i o svom timu, koji je specifičan i po tome što se pozdravlja pesnicom okupljen u grupi. Glavnu reč tu vodi Boris Beker.

"Boris je taj koji svaki dan nešto novo kaže i tako na neki način obeležimo početak dana, ojačamo povezanost u timu i motivišemo se. Tražimo motivaciju i inspiraciju, zajedništvo... To mi pomaže da budem bolji na terenu. To su uglavnom pozitivne poruke koje imaju za cilj da me ohrabre, stimulišu i podstaknu da na terenu dajem više", objasnio je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar