ЛЕ: Звезда вјерује у чудо, Воша од нуле, Чука брани 1:0!

Три српска представника чекају реванш мечеви првог кола квалификација за ЛЕ, Звезди је неопходно чудо, Чукарички брани предност, а Воша наставља од нуле.

Фудбал 09.07.2015 | 12:20
ЛЕ: Звезда вјерује у чудо, Воша од нуле, Чука брани 1:0!

Црвено-бели отварају дан у Казахстану, где гостују Кајрату у Алматију од 16 часова. У првом мечу поражени су 2:0 у Београду.

Чукарички и Војводина играју од 20:30, Брђани ће на свом терену бранити минималну предност против словеначких Домжала, док Воша дочекује мађарски МТК после ремија без голова у Будимпешти.

Црвено-бели су у Алмати стигли после осмочасовног путовања, нису имали времена да одраде тренинг на стадиону Кајрата, али верују да могу да пеокрену два гола дефицита.

"После онога што се догодило прошлог четвртка, шансе су нам много мање него пред прву утакмицу, али докле год постоји и најмања шанса није готово и борићемо се. Утисак је као да су нас развалили у првом мечу, али није тако. Играли смо цео дуел са играчем мање, примили први гол из офсајда, тако да је и даље нејасно колики је заиста њихов, а и наш квалитет. Односно ко колико може кад су снаге на терену изједначене", рекао је тренер Миодраг Божовић.

Звезда би у случају преокрета и пласмана у наредној фази играла са бољим из дуела у којем је јерменски Алашкерт савладао шкотски Сент Џонсон у првом мечу минималним резултатом.

Чукарички је пропустио шансу да у Словенији стекне два гола предности и вероватно реши овај двобој, али ни гол предности пред меч на Бановом брду није мали капитал.

"Шансе за пролазак и једне и друге екипе су и даље 50-50. Ми апсолутно треба да заборавимо резултат из Словеније. Поштујемо Домжале, али немамо разлог да их се плашимо, као и ниједне друге екипе. Даћемо све од себе и покушаћемо да изборимо пролаз у други круг", рекао је тренер Владан Милојевић.

Чукарички ће у случају тријумфа чекати расплет из Казахстана где локална Габала дочекује Динамо Тбилиси, који је славио 2:1 на свом терену у Грузији.

Новосађани су сачували мрежу у Будимпешти где су се добро упознали са предностима и манама ривала, што ће покушати да искористе на Карађорђу, где је улаз бесплатан.

"Не очекује нас лак посао у реваншу, али бићемо спремни да одговоримо изазову. Начин на који смо играли у другом делу тог сусрета, прави је путоказ и за реванш и убеђен сам да ћемо од првог минута деловати онако како планирамо. Остао је мали жал што већ у Мађарској нисмо реализовали неку од прилика које смо створили, али сам убеђен да ћемо овог пута у томе успети", рекао је тренер Златомир Загорчић.

Војводину чека вероватно летонски Спартакс који је у првом мечу савладао подгоричку Будућност 3:1, у Подгорици.

У четвртак се игра укупно 50 реванш мечева првог кола ЛЕ, у уторак је у други круг прошао ирски Шамрок.

Коментари / 0

Оставите коментар