LE: Zvezda vjeruje u čudo, Voša od nule, Čuka brani 1:0!

Tri srpska predstavnika čekaju revanš mečevi prvog kola kvalifikacija za LE, Zvezdi je neophodno čudo, Čukarički brani prednost, a Voša nastavlja od nule.

Fudbal 09.07.2015 | 12:20
LE: Zvezda vjeruje u čudo, Voša od nule, Čuka brani 1:0!

Crveno-beli otvaraju dan u Kazahstanu, gde gostuju Kajratu u Almatiju od 16 časova. U prvom meču poraženi su 2:0 u Beogradu.

Čukarički i Vojvodina igraju od 20:30, Brđani će na svom terenu braniti minimalnu prednost protiv slovenačkih Domžala, dok Voša dočekuje mađarski MTK posle remija bez golova u Budimpešti.

Crveno-beli su u Almati stigli posle osmočasovnog putovanja, nisu imali vremena da odrade trening na stadionu Kajrata, ali veruju da mogu da peokrenu dva gola deficita.

"Posle onoga što se dogodilo prošlog četvrtka, šanse su nam mnogo manje nego pred prvu utakmicu, ali dokle god postoji i najmanja šansa nije gotovo i borićemo se. Utisak je kao da su nas razvalili u prvom meču, ali nije tako. Igrali smo ceo duel sa igračem manje, primili prvi gol iz ofsajda, tako da je i dalje nejasno koliki je zaista njihov, a i naš kvalitet. Odnosno ko koliko može kad su snage na terenu izjednačene", rekao je trener Miodrag Božović.

Zvezda bi u slučaju preokreta i plasmana u narednoj fazi igrala sa boljim iz duela u kojem je jermenski Alaškert savladao škotski Sent Džonson u prvom meču minimalnim rezultatom.

Čukarički je propustio šansu da u Sloveniji stekne dva gola prednosti i verovatno reši ovaj dvoboj, ali ni gol prednosti pred meč na Banovom brdu nije mali kapital.

"Šanse za prolazak i jedne i druge ekipe su i dalje 50-50. Mi apsolutno treba da zaboravimo rezultat iz Slovenije. Poštujemo Domžale, ali nemamo razlog da ih se plašimo, kao i nijedne druge ekipe. Daćemo sve od sebe i pokušaćemo da izborimo prolaz u drugi krug", rekao je trener Vladan Milojević.

Čukarički će u slučaju trijumfa čekati rasplet iz Kazahstana gde lokalna Gabala dočekuje Dinamo Tbilisi, koji je slavio 2:1 na svom terenu u Gruziji.

Novosađani su sačuvali mrežu u Budimpešti gde su se dobro upoznali sa prednostima i manama rivala, što će pokušati da iskoriste na Karađorđu, gde je ulaz besplatan.

"Ne očekuje nas lak posao u revanšu, ali bićemo spremni da odgovorimo izazovu. Način na koji smo igrali u drugom delu tog susreta, pravi je putokaz i za revanš i ubeđen sam da ćemo od prvog minuta delovati onako kako planiramo. Ostao je mali žal što već u Mađarskoj nismo realizovali neku od prilika koje smo stvorili, ali sam ubeđen da ćemo ovog puta u tome uspeti", rekao je trener Zlatomir Zagorčić.

Vojvodinu čeka verovatno letonski Spartaks koji je u prvom meču savladao podgoričku Budućnost 3:1, u Podgorici.

U četvrtak se igra ukupno 50 revanš mečeva prvog kola LE, u utorak je u drugi krug prošao irski Šamrok.

Komentari / 0

Ostavite komentar