Вимблдон: Ноле дочекао противника - Ришара Гаскеа!

Француз Ришар Гаске пласирао се у полуфинале Вимблдона победом у пет сетова над Станисласом Вавринком – 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9.

Тенис 08.07.2015 | 21:40
Вимблдон: Ноле дочекао противника - Ришара Гаскеа!

Он ће у борби за финале играти са Новаком Ђоковићем који је знатно лакше у три сета победио Марина Чилића.

У маратонском мечу који је трајао три и по сата, виђена је изједначена борба са доста атрактивних поена, а у игри нерава у одлучујућем сету више стрпљења имао је Гаске.

Гаскеу ће ово бити друго полуфинале Вимблдона у каријери, претходно је 2007. изгубио од Федерера. Полуфинални сусрет са Ђоковићем биће 13 сусрет српског и француског тенисера, први рекет света води 11:1, а једину победу Гаске је остварио 2007. године.

Вавринка је одсервирао чак 22 аса у односу на шест колико је имао Гаске.

Један брејк у лошем сервис-гему Вавринке био је довољан Гаскеу да освоји први сет. Неизвесније је било у другом сету, али га осваја Вавринка. То му је пошло за руком и у наредном, па Швајцарац преокреће резултат.

Ипак, Гаске успева да уведе сусрет у пети сет у ком је био на два поена од победе, да би Вавринка направио брејк и продужио сусрет. Уследио је налет Швајцарца који поравнава резултат на 5:5 у одлучујућем сету.

Изједначена игра и у наставку петог сета, играло се на разлику. Гаске је сваки пут имао гем предности, па је Вавринка морао да јури резултат, али је четврти тенисер света много лакше освајао своје сервис гемове у односу на Француза.

У 19. гему Вавринка је стигао до брејк лопте коју није искористио, па је и даље био у подређеном положају. Од тог момента све је ишло на руку Гаскеу који стиже до три меч лопте. Прве две није искористио, али је из трећег пута уписао тријумф, када је Вавринка промашио бекхенд.

Коментари / 0

Оставите коментар