Vimbldon: Nole dočekao protivnika - Rišara Gaskea!

Francuz Rišar Gaske plasirao se u polufinale Vimbldona pobedom u pet setova nad Stanislasom Vavrinkom – 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9.

Tenis 08.07.2015 | 21:40
Vimbldon: Nole dočekao protivnika - Rišara Gaskea!

On će u borbi za finale igrati sa Novakom Đokovićem koji je znatno lakše u tri seta pobedio Marina Čilića.

U maratonskom meču koji je trajao tri i po sata, viđena je izjednačena borba sa dosta atraktivnih poena, a u igri nerava u odlučujućem setu više strpljenja imao je Gaske.

Gaskeu će ovo biti drugo polufinale Vimbldona u karijeri, prethodno je 2007. izgubio od Federera. Polufinalni susret sa Đokovićem biće 13 susret srpskog i francuskog tenisera, prvi reket sveta vodi 11:1, a jedinu pobedu Gaske je ostvario 2007. godine.

Vavrinka je odservirao čak 22 asa u odnosu na šest koliko je imao Gaske.

Jedan brejk u lošem servis-gemu Vavrinke bio je dovoljan Gaskeu da osvoji prvi set. Neizvesnije je bilo u drugom setu, ali ga osvaja Vavrinka. To mu je pošlo za rukom i u narednom, pa Švajcarac preokreće rezultat.

Ipak, Gaske uspeva da uvede susret u peti set u kom je bio na dva poena od pobede, da bi Vavrinka napravio brejk i produžio susret. Usledio je nalet Švajcarca koji poravnava rezultat na 5:5 u odlučujućem setu.

Izjednačena igra i u nastavku petog seta, igralo se na razliku. Gaske je svaki put imao gem prednosti, pa je Vavrinka morao da juri rezultat, ali je četvrti teniser sveta mnogo lakše osvajao svoje servis gemove u odnosu na Francuza.

U 19. gemu Vavrinka je stigao do brejk lopte koju nije iskoristio, pa je i dalje bio u podređenom položaju. Od tog momenta sve je išlo na ruku Gaskeu koji stiže do tri meč lopte. Prve dve nije iskoristio, ali je iz trećeg puta upisao trijumf, kada je Vavrinka promašio bekhend.

Komentari / 0

Ostavite komentar